ALDE şi PMP intră la guvernare pe uşa din dos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre persoanele susţinute de ALDE care au intrat în Guvern se numără şi fostul şef ANRE Niculae Havrileţ FOTO Mediafax
Printre persoanele susţinute de ALDE care au intrat în Guvern se numără şi fostul şef ANRE Niculae Havrileţ FOTO Mediafax

ALDE, aliat de încredere al PSD până vara trecută, începe să se lipească de Guvernul PNL, după ce la negocieri au cerut să fie un Cabinet monocolor. Astfel, mai mulţi politicieni apropiaţi de ALDE au primit funcţii în Executiv. Pe lângă oamenii lui Tăriceanu, tot mai mulţi PMP-işti îşi fac loc în noua echipă guvernamentală.

UPDATE Electrica precizează, potrivit unui comunicat, faptul că Niculae Havrileţ a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei. 

„Societatea Energetică Electrica SA informează că, în data de 10 decembrie 2019, domnul Niculae Havrileţ a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei pe care o detinea din februarie 2019, ca urmare a desemnării sale în funcţia de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”, precizează sursa citată.


Iulian Octavian Stana, fost lider al organizaţiei municipale ALDE Arad, a fost numit de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Mediului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Stana a mai fost secretar de stat la acelaşi minister şi în Guvernul Dăncilă. Stană a plecat din Guvern odată cu retragerea ALDE de la guvernare.

O funcţie a primit şi Liviu Dumitraşcu, funcţionar apropiat de ALDE, numit prefect al judeţului Teleorman. Surse politice susţin că numirea acestuia a fost susţinută de deputatul ALDE de Teleorman. Dumitraşcu a mai fost prefect în perioada 2013-2014 şi în perioada octombrie 2016 – martie 2017.

Tot cu susţinerea ALDE a fost numit şi Niculae Havrileţ în funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Havrileţ va rămâne cel mai probabil şi în funcţia de administrator al Romgaz.

Oamenii PMP din Guvern

Şi PMP a reuşit să-şi planteze mai mulţi oameni în funcţii guvernamentale. De exemplu, Valeriu Lupu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, iar Romulus Lucian Iaru a ajuns secretar general adjunct al Guvernului. Ioana Constantin a fost numită de curând secretar de stat la Ministerul Muncii, iar Clement Negruţ, un apropiat al lui Traian Băsescu, a ajuns consilier al lui Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite