Vitalie Proca nu recunoaşte că a vrut să-l asasineze pe interlopul nemţean Puiu Mironescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitalie Proca a declarat în faţa judecătorilor că vrea să fie testat la poligraf FOTO Dorin Constanda
Vitalie Proca a declarat în faţa judecătorilor că vrea să fie testat la poligraf FOTO Dorin Constanda

Audiat vineri în dosarul tentativei de asasinat asupra interlopului din Piatra Neamţ Puiu Mironescu, cetăţeanul moldovean Vitalie Proca nu a recunoscut acuzaţiile. Pentru a-i convinge pe judecători de nevinovăţia sa, Proca a cerut să fie testat cu detectorul de minciuni.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au audiat pe Vitalie Proca în închisoare, în sistem de videoconferinţă, cu o mască chirurgicală pe gură. Proca a explicat că nu i se pare verosimil să intre în România, să cumpere două maşini şi să-i fie pus în cârcă un asasinat.

El a negat acuzaţiile care i se aduc şi a arătat că, dacă tot este asasin profesionist, aşa cum l-au prezentat procurorii, cum se explică faptul că a încurcat în patru rânduri maşina victimei, sala de sport unde venea victima, locuinţa acesteia, ba chiar şi victima însăşi a fost confundată.

”Nu vreau să fac jocul nimănui, nu-s duşmanul copiilor mei. Am fost prins la mijloc într-un joc”, a declarat Proca în faţa camerei de luat vederi, pe un ton ridicat şi gesticulând nervos, citat de News.ro.

El a mai arătat că are, din 2005, ambii plămâni perforaţi, că a anunţat acest lucru, dar că nu a primit niciun tratament în închisoare, mai bine de 17 luni.

Întrebat de instanţă dacă a venit în România cu gândul să împuşte pe cineva, Proca a răspuns că nu, şi că nu a fost plătit să omoare pe cineva.  ”Pe fraţii Mararu i-am cunoscut în 2014 la Rahova. Nu se pune problema să mă fi plătit să ucid pe cineva. Nu-l cunosc pe cel împuşcat, nu m-am sustras urmăririi penale, eram la Moscova în momentul arestării. Aveam acolo o firmă de dezmembrări de maşini, telefoanele erau publice, pe numele meu, copiii erau la grădiniţă, soţia cu mine. Abia când am fost arestat, am aflat de ce sunt acuzat. Am cerut de mai multe ori să fiu testat cu detectorul de minciuni, dar am fost refuzat”, a completat Vitalie Proca.

El a recunoscut că a mai fost închis, dar şi-a ispăşit pedeapsa. Întrebat de avocatul său dacă s-a înregistrat la hotel cu propriile acte, Proca a răspuns afirmativ. ”În noiembrie 2012 am intrat legal în România. La hotel, în Iaşi şi Bucureşti m-am înregistrat cu actele mele. Telefonul pe care l-am lăsat la hotel era o cartelă prepay cumpărată din România. Am venit singur în Iaşi. Ulterior au venit soţia şi copilul. În Bucureşti am stat 10 sau 12 zile. Cât am fost în Bucureşti am folosit un Ford şi un Audi. La Moscova am trimis dezmembrat un Ford şi un BMW. În Bucureşti m-am dus în piaţa auto, cu asta mă ocupăm”, a completat cel acuzat de asasinat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite