VIDEO Mafia „prafurilor” albe din Capitală, dirijată din Penitenciarul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detinuti
Detinuti

Alexandru-Adrian Ion (37 de ani) deţinut în Penitenciarul Giurgiu, unde executa o pedeaaspă de 14 pentru trafic de droguri,  coordona din spatele gratiilor o reţea de trafic de heroină. Potrivit interceptărilor telefonice, monitorizate de procurorii DIICOT, puşcăriaşul ţinea legătura cu furnizorii turci, racola cărăuşii şi organiza transporturile pe ruta Turcia- Bulgaria- România.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au prins în flagrant , la data de de 19 decembrie 2011, pe bucureştenii   Dănuţ Radu (26 de ani) şi Mihaela Florica Florea(17 ani), având asupra lor cantitatea de 2 kilograme de heroină. Drogurile erau ambalate într-un colet şi au fost ridicate dintr-un complex commercial. Cei doi intenţionau  să distribuie heroina către consumatorii din Capitală.

O anchetă jurnalistică, apărută în ziarul „Adevărul” la data de 12 aprilie 2011, dezvăluia că membri ai mafiei kurde, conduse de turcul Turhan Ekrem, zis „Murat“ (46 de ani), a organizat din Penitenciarul Rahova transportul a 13 kilograme de heroină care valorau pe piaţa neagră a drogurilor 500.000 de dolari. Marfa era în tranzit prin România şi avea ca destinaţie Olanda şi Germania.

Trafic de droguri, dirijat direct din puşcărie

Ancheta în acest dosar a fost demarată după ce anul acesta mai multe femei-cărăuşe au fost prinse când transportau heroină din Turcia în România. Traficul era organizat, tot din penitenciar, de Alexandru-Adrian Ion. Zeci de convorbiri telefonice şi sms-uri, pe care le-a avut Ion cu furnizorii turci, au fost interceptate de Serviciul Român de Informaţii. Totul a început în toamnă, cîn Ion a cerut unui alt traficant de droguri numărul de telefon al unui furnizor de droguri din Istanbul.

În discuţii, deţinutul a stabilit avansul pentru heroină, 3.000 de euro, cărăuşii, de unde sa ia banii şi să faca plata pentru transport şi alte cheltuieli. Din convorbirile sale a rezultat că dealerii săi de droguri vânduseră droguri în Capitală de 17.550 de euro, cu care a achiziţionat 2,046 de kilograme de heroină.


2 kilograme de heroină la doză= 100.000 de euro


Procurorii DIICOT care au decis reţinerea celor trei traficanţi de droguri aua rătat că trebuie avută în vedere rolul deţinut de către inculpatul Alexandru-Adrian Ion,  „de natură să ducă la câştigarea unor sume mari de bani în urma tranzacţiilor ilicite încheiate, în condiţiile în care un gram de heroină amestecat cu diverse substanţe se vinde cu preţul de aproximativ 200 lei pe piaţa ilicită a drogurilor din ţara noastră”.

„Valoarea heroinei găsită la aceşti inculpaţi este de aproximativ 40.000 euro, dar dacă aceste droguri ar fi vândute la gram sau chiar la doză, veniturile inculpaţilor ar fi crescut la suma de aproximativ 100.000 euro”, susţin procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite