VIDEO Întunericul din Colectiv, la patru ani de la tragedie. Imagini din clubul morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape patru ani de la tragedia în care 64 de tineri au murit, iar alte peste 180 au fost răniţi, clubul Colectiv păstrează încă urmele dezastrului din 30 octombrie 2015.

Desigilat pentru câteva ore de poliţişti cu aprobarea instanţei, aflat acum în plină beznă, Colectiv, fostă hală a fabricii Pionierul, ne-a dezvăluit clipele de groază de groază prin care au trecut cei care participau la concertul trupei Goodbye to Gravity. 

colectiv 25 octombrie 2019 foto adevarul

Deşi poliţiştii au scos de acolo cinci camioane de probe,  pe scenă se mai poate vedea o parte din hainele victimelor, iar pe podea sau pe mese mai tronează încă sticlele de bere sau câte un pahar folosit de tineriii din club pâna la izbucnirea puternicul incediu. Spre ieşire, o icoană zace pe jos. 

Imagine indisponibilă

Deşi au trecut patru ani, mirosul de ars persistă în club. Asta şi pentru că încăperea nici nu se prea poate aerisi pentru că, în afară de intrare, mai are două guri de aerisire minuscule aproape de tavan. Tocmai acest guri de aerisire au favorizat creşterea exponenţială a violenţei focului. Practic, după izbucnirea incendiului, în panica generală, după deschiderea uşii de la intrare, aceste aerisiri s-au comportat că două guri de tiraj, iar Colectiv a devenit un imens cuptor, care le-a dat celor pe care îi gazduia puţine şanse să scape cu viaţă. 

colectiv 25 octombrie 2019 foto adevarul

Oamenii s-au bulucit spre ieşire, iar uşa dublă, dar parţial închisă, a creat la ieşire un dop viu. Şi acest lucru se vede pe peretele din stânga uşii  unde criminaliştii poliţiei au descoperit, ulterior, urmele mâinilor celor blocaţi acolo. 

Imagine indisponibilă

Cel mai şocant lucru la Clubul Colectiv este însă suprafaţa acestuia care este dezarmant de mică pentru a putea găzdui concerte cu aproximativ 400 de spectatori. Practic, dacă se scad suprafeţele scenelor, meselor şi a barului, spaţiul pentru spectatori este destul de mic. De altfel, din punct de vedere legal, aici puteau intra 80 de spectatori, dar frecvent, la diverse evenimente, Colectiv primea sute de oameni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite