TVR, Gradea şi gradele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre sindicatele din TVR (e vorba despre cel ce ţine de Confederaţia şi chiar se numeşte „Mediasind”) a tras un semnal de alarmă referitor la ceea ce ar urma să fie noul Cod de etică din instituţie.

Acesta a fost deja elaborat, este gata de prin luna aprilie, numai că pentru a deveni operaţional trebuie să fie semnat de toţi salariaţii. Distinsa doamnă Doina Gradea, pdg al SRTV, arde de nerăbdare să îl vadă iscălit şi le-a cerut şefilor şi şefuleţilor din subordine ca operaţiunea să fie încheiată până pe data de 30 iunie. Se gândeşte că şi asta este pentru ea o şansă de a rămâne în istorie. Iar şefuleţii execută cu mare sârg dispoziţiile. Că doar nu pot să o supere pe cea care i-a miluit pe toţi cu o funcţie. Fără examen, fără concurs şi chiar fără să aibe competenţele necesare. Mai ales fără acestea.

Nu-i vorbă, d-na Doina Gradea rămâne în istorie şi prin alte fapte. Numai că, din păcate, nici unul bun. Mai întâi prin minunea că pare-se că va sta neclintită în funcţie pe toată durata mandatului său de patru ani. Şi aceasta în pofida faptului că doamna cu pricina a făcut praf şi pulbere instituţia. De când e ea şefă pe acolo, la TVR nu se mai uită, practic, nimeni. Nici măcar la Telejurnalul de la ora 20, care de abia dacă atinge 0,8-0, 9 puncte de rating. Şi cu toate aceste contra-performanţe evidente doamna Gradea, dar şi Consiliul de Administraţie şi Comitetul Director, acesta din urmă format doar din interimari (altă manevră cu schepsis a amicei Gabrielei Firea), se perpetuează dolofan, vesel, inconştient şi dispreţuitor în posturi. Şi uite aşa se va face că Doiniţa Gradea va fi cel de-al doilea pdg de când TVR s-a jurat că nu mai minte (s-a jurat fals şi astăzi nimeni nu o mai crede, dar nu asta provoacă dureri de cap celor ce încasează salarii fabuloase din instituţia din Calea Dorobanţilor 191) ce va avea un mandat complet. Performanţa aceasta nu  a mai atins-o decât regizorul Cristian Hadjiculea.

Doamna Gradea va mai rămâne în istorie şi prin limbajul mizer, licenţios, de mahala, de chivuţă, de insă crescută şi (ne)educată în Groapa lui Ouatu cu care vorbeşte cu amicii ei recuperaţi din şomaj şi plasaţi în posturi de conducere. Acesta este, între altele, cazul unui anume domn Eduard Dârvariu, interimar de vreo doi ani dacă nu cumva chiar trei la conducerea TVR 1. Dl. Dârvariu nu este singurul. Nu-i aşa, doamnă Smaranda Vornicu?

În al treilea rând, doamna Gradea a devenit inubliabilă prin tupeul cu care se comportă atunci când e chemată să dea seama în faţa Comisiilor de specialitate ale Parlamentului României. Nu scoate o vorbă, tace, stă bosumflată, e ofuscată,  refuză să răspună la întrebări, zice că o va face doar în scris, îi dă dispreţuitor cu tifla penelistului Gigel Ştirbu.  O face cu complicitatea aviatoarei politice Diana Tuşa, nevasta celebrului Iosif Buble, şef şi patron pe la mizerul site Ştiri pe surse. Un individ care a fost făcut de râsul lumii de preşedintele Iohannis, atunci când i-a mărturisit acestuia că nu are unde şi cum să se tundă.

Tot delicata Doina Gradea rivalizează la celebritate cu Mama lui Ştefan cel Mare fiindcă menţine în grilă emisiunea România 9. Un fel de România Mare rediviva, realizată de o caricatură a lui Corneliu Vadim Tudor. De un fals jurnalist pe nume Ionuţ Cristache, zis Sărmăluţă, şcolit pe la Antenele felixiene, adus în TVR prin jocul dublu al Irinei Radu şi menţinut acolo pe o leafă confidenţială (aceasta în pofida legii) fiindcă aşa doreşte sau, mai bine zis, comandă PSD.

Am citit şi eu noul Cod de etică. Cel dezagreat de Mediasind. L-am comparat cu cel aflat în vigoare din anul 2007. Sincer să fiu, nu mi se pare a fi mai dur decât acela. Nu aş zice nici că este infinit mai bun. Altceva sare însă în ochi. Că printre autorii sau participanţii la elaborarea lui figurează un anume domn Adrian Fulea.

Cine este insul cu pricina? Absolvent de Jurnalism, din câte se pare un produs premium al Academiei de partid Ştefan Gheorghiu. Care înainte de 1989 amuşina, pesemne cu misiune, pe la radioul studenţesc din campusul Universităţii din Bucureşti. Vezi Doamne, acorda asistenţă de specialitate. La un moment dat, şi asta după aşa-zisa Revoluţie, tovul Fulea, devenit domn, a prezentat chiar Telejurnalul TVR.

Din 2006 şi până mai deunăzi, tovul Fulea, cum spuneam, devenit domn, a fost purtător de cuvânt al STS. Unde a dobândit grad de colonel. Lăsat la vatră, domnul Fulea nu şi nu. S-a cerut din nou la muncă. Şi deşi pensionar şi beneficiarul unei pensii deloc mici a fost reangajat în TVR şi cumulează pensia cu salariul. A fost reangajat de coana Doiniţa şi nu oriunde. La Biroul de Informaţii clasificate. Conform pregătirii şi năravurilor domniei-sale. Probabil, astfel doamna Gradea a vrut să confirme povestea cu Statul paralel pe care o tot debita binefăcătorul ei, azi puşcăriaşul Dragnea Liviu Nicolae, dar şi că în instituţia pe care o conduce competenţa e pe primul loc.

Aud că dl. Fulea a fost reintegrat în TVR ca să i se facă un hatâr soţiei sale. Şi ea producătoare tot în instituţia cu pricina. Că doar TVR e o mare familie. Dar se pare că mai e şi un bastion al securismului

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 

.Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite