Fugarul Sorin Oprescu, condamnat la peste 10 ani de închisoare, a fost capturat în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Sorin Oprescu a fost reţinut marţi de autorităţile din Grecia. El este acum în custodia autorităţilor elene după ce a fost găsit în Atena. Fostul primar era dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare în 13 mai.

UPDATE: Comunicatul Poliţiei Române, referitor la capturarea fugarului Sorin Oprescu:

„La data de 17 mai a.c., în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor

Cel în cauză a fost condus la sediul autorităţii judiciare competente, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului“.

***

Sorin Oprescu a fost găsit şi capturat de o echipă ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams). 

ENFAST este o reţea de ofiţeri de poliţie, disponibili 24/7, care pot acţiona imediat pentru depistarea şi arestarea urmăriţilor. Practic, proiectul ENFAST urmăreşte creşterea securităţii în cadrul Uniunii Europene prin îmbunătăţirea eficienţei în ceea ce priveşte localizarea şi arestarea persoanelor date în urmărire internaţională.

Astfel, ENFAST a stabilit o listă cu ofiţerii de contact din toate cele 28 de State Membre, disponinibili 24/7; a întocmit un ghid cuprinzând informaţii cu privire la legislaţia naţională şi metodele investigative specifice fiecărui stat în parte şi a oferit oportunităţi de schimb de experienţă între membrii săi.

Oprescu a părăsit ţara înainte de condamnare

Reamintim că fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat, vinerea trecută, definitiv, la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. 

Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Acesta ar fi ieşit din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite