Revelionul, mai liniştit decât Crăciunul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase oameni au murit şi alţi 37 au ajuns la spital cu răni grave, în urma a 36 de accidente de circulaţie, produse pe drumurile din România, în ajunul Revelionului şi în prima zi a anului 2011.

Cele mai multe dintre acestea s-au produs din cauza vitezei neadaptate la condiţiile meteorologice şi de trafic. Potrivit rapoartelor poliţiei, de Crăciun, la 24 şi 25 decembrie 2010, s-au produs 70 de accidente grave, soldate cu 16 morţi şi 70 de răniţi.

BUCUREŞTI. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, de vineri, de la ora 20.00 şi până sâmbătă, la ora 7.00, peste 500 de solicitări, din care 351 au fost urgenţe. Cei mai mulţi bucureşteni care au ajuns la spital au avut fie problem digestive, cauzate de consumul de alcool în exces. În prima noapte din noul an, echipajele de la Ambulanţă au fost solicitate şi pentru cinci persoane care au încercat să se sinucidă. Una dintre ele a reuşit. Comparativ, de Crăciun, medicii de pe Ambulanţă au intervenit în peste 1.700 de cazuri, zeci de intervenţii fiind pentru depresii şi tentative de suicid, consum de etnobotanice sau alcool în exces.

IAŞI. 100 de petrecăreţi au ajuns la spital în comă alcoolică, după ce au încercat să se sinucidă sau cu arsuri. Totodată, un bărbat de 32 de ani din Iaşi a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan" în prima zi din an, după ce o petardă i-a explodat în mână. Alţi patru ieşeni s-au accidentat la săniuş. Cu mult mai mulţi pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale de Crăciun, când peste 150 de persoane au ajuns la Urgenţe pentru că au mâncat şi au băut peste măsură.

BRAŞOV. Dacă de Crăciun serviciile de urgenţă au fost asaltate de „gurmanzi" şi de persoane care au băut prea mult, aproape 80 de cazuri, de Revelion doar două au ajuns la spital, din cauza băuturii. În schimb, doi braşoveni s-au ales cu arsuri la ochi, din cauza petardelor, o persoană şi-a tăiat venele în încercarea de a se sinucide, iar zeci de turişti şi-au fracturat mâinile şi picioarele după ce au petrecut pe pârtie. O casă din Fundata a ars din temelii, în urma unui incendiu izbucnit din cauza şemineului.  

CRAIOVA. Aproximativ 80 de pacienţi au ajuns la spital de Anul Nou, jumătate dintre aceştia  pentru că au abuzat de băuturi alcoolice, iar restul de mâncare. Dintre aceştia, doi sunt minori. „De ani de zile nu am mai avut asemenea cazuri. Este o situaţie îngrijorătoare, în special pentru că pacienţii sunt foarte tineri", a declarat Cristina Giormăneanu, medic de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe Craiova.

CONSTANŢA. Comparativ cu perioada Crăciunului când medicii au fost asaltaţi de solicitări, marea majoritate grave, de Revelion pacienţii care au ajuns în urgenţa spitalului nu au avut probleme deosebite. Numeric, solicitările au fost aproape egale: până în 200 de persoane. „Faţă de ce am văzut prin ţară sau anii precedenţi, chiar şi faţă de Crăciunul din acest an, noaptea de Revelion a fost uşoară", a declarat Florin Stoian.

Grupaj realizat de redacţiile „Adevărul de Seară"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite