Respectarea legislaţiei privind arborarea însemnelor naţionale va fi verificată de Prefectura Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Munteanu a declarat că pe sediile primăriilor pot fi arborate doar însemnele prevăzute de lege şi drapelul naţional.
Prefectul Munteanu a declarat că pe sediile primăriilor pot fi arborate doar însemnele prevăzute de lege şi drapelul naţional.

Prefectura Covasna a anunţat, luni, că în cursul acestei săptămâni va începe un control pentru a vedea dacă este încălcată legislaţia privind arborarea drapelelor pe instituţiile publice din judeţ.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat luni pentru Mediafax că Prefectura va începe, în această săptămână, un control cu privire la respectarea legii privind arborarea însemnelor naţionale pe instituţiile publice din judeţ.

Dumitru Marinescu a afirmat că fostul prefect al judeţului Codrin Munteanu a trimis deja o circulară către toţi primarii din judeţ în legătură cu arborarea drapelelor, astfel că, "deocamdată", el nu va face acest lucru.

"O să facem un control pentru a vedea unde se încalcă legea privind arborarea drapelelor. Vom începe acest control în cursul săptămânii", a spus Marinescu.

În luna ianuarie, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, le-a cerut primarilor din judeţ să arboreze pe faţada primăriilor drapelul secuiesc, în semn de solidaritate faţă de cei care "au fost atacaţi" de către fostul prefectul Codrin Munteanu pentru folosirea simbolurilor secuieşti.

Fostul prefectul de Covasna Codrin Munteanu a transmis, în 21 ianuarie, o circulară către toţi primarii din judeţ prin care le cerea să nu dea curs solicitării "nelegale" a preşedintelui Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, de arborare a drapelului secuiesc pe faţada primăriilor.

În circulară, prefectul Munteanu sublinia că pe sediile primăriilor pot fi arborate ori expuse doar însemnele sau simbolurile prevăzute de lege, în speţă fiind vorba despre drapelul naţional, stema României şi stema unităţii administrativ-teritoriale.

"În concluzie, arborarea pe sediul autorităţilor administraţiei publice locale sau al instituţiilor publice din subordinea acestora a unor însemne, altele decât cele prevăzute de lege, este nelegală, motiv pentru care vă solicităm să nu daţi curs solicitării nelegale făcute în acest sens de către preşedintele Consiliului Judeţean Covasna", se arăta în document.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite