Record de copii spitalizaţi din cauza variantei Omicron în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Numărul de spitalizări pediatrice din cauza infectării cu COVID-19 este mai mare ca niciodată în SUA, pe măsură ce dominaţia variantei Omicron se intensifică, scrie presa americană.

Academia Americană de Pediatrie a raportat luni o creştere bruscă a cazurilor de COVID-19 la copii. Cel puţin 325.340 de cazuri au fost raportate în săptămâna din 23 decembrie, comparativ cu 198.551 de cazuri în săptămâna din 16 decembrie. Deşi îmbolnăvirile grave cauzate de coronavirus sunt încă rare pentru copiii mai mici, numărul mare de cazuri noi îi îngrijorează pe medici. 

Începând de duminică, numărul de internări pediatrice pentru COVID-19 a atins un nou vârf: 1.354 pe zi, pe baza unei medii de şapte zile, potrivit datelor NBC News. Autorităţile americane se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în săptămânile următoare. Potrivit datelor oficiale, varianta Omicron a provocat 95% din cazuri săptămâna trecută, în condiţiile în care, cu o lună în urmă, era de vină doar pentru 8% dintre infectări.

Iar medicii spun că, în proporţie covârşitoare, marea majoritate a copiilor spitalizaţi cu COVID-19 sunt nevaccinaţi, fie pentru că sunt prea mici pentru a fi eligibili, fie pentru că părinţii lor au refuzat să-i vaccineze. Dacă Omicron aduce în general forme medii de boală pentru adulţi, unii experţi se tem că ar prezenta un risc mai mare pentru cei mici.

„Cred că mulţi părinţi s-au bazat pe ideea că dacă ai un copil sănătos, este foarte puţin probabil ca acesta să facă o formă gravă de COVID-19. Acest lucru nu este adevărat“, a declarat dr. Amy Edwards, expert în boli infecţioase pediatrice la University Hospitals Rainbow Babies & Children's Hospital din Cleveland.

„Este adevărat că, statistic vorbind, copilul sănătos probabil nu va avea COVID-19 sever, dar statisticile nu contează atunci când copilul tău este cel care ajunge să se îmbolnăvească“, a spus ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite