Rabla pentru maşini eco

Rabla pentru maşini eco

Puţini proprietari de rable din Prahova au renunţat, anul acesta, la maşinile lor (foto: Alex Policală)

Guvernul dă anul acesta 5.000.000 lei pentru un program naţional pentru achiziţionarea de autovehicule cu propulsie electrică sau pentru maşini hibrid, prietenoase cu mediul. Înscrierea în program începe de luni. Pot cumpăra maşini eco persoanele fizice, instituţiile publice, dar şi primăriile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condiţia este ca persoanele care achiziţionează maşini hibrid să-şi caseze autovehiculele proprii, în schimbul cărora vor primi tichete valorice în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional”. Astfel, vor primi două tichete valorice cei care vor să-şi cumpere un autovehicul hribrid şi patru tichete valorice cei care îşi vor cumpăra un automobil electric. În ambele cazuri, primirea tichetelor valorice este condiţionată de casarea unui autovehicul uzat.


Maşinile hibrid pot fi cumpărate şi dacă nu sunt casate maşini vechi. Cei care vor să cumpere maşini hibrid vor primi o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din preţul de comercializare a autovehicului, iar cei care cumpără maşini propulsate electric vor primi o reducere de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro din preţul de comercializare al autovehiculului cumpărat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările