Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: 31 de localităţi au fost afectate de fenomenele meteo extreme din ultimele 24 de ore

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: 31 de localităţi au fost afectate de fenomenele meteo extreme din ultimele 24 de ore

FOTO: IGSU

În urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost afectate 31 de localităţi din 14 judeţe, a transmis, duminică, IGSU. Gospodării inudate, turme de animale şi drumuri blocate sunt doar câteva dintre efectele fenomenelor meteo din ultima zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte la nivelul a 31 localităţi din 14 judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Dâmboviţa,Dolj, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Prahova, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.  Fenomenele meteo periculoase, manifestate prin averse, scurgeri de pe versanţi şi intensificări ale vântului, au condus la inundarea a 56 locuinţe, 30 anexe gospodăreşti, 10 beciuri şi subsoluri, 87 curţi. Totodată, au fost afectate 30 fântâni, 7 tronsoane de drum şi un tronson de cale ferată, anunţă IGSU, care precizează că pe timul acţiunilor de intervenţie nu au fost înregistrate victime şi nu s-au impus măsuri speciale de protecţie prin evacuare sau relocare a populaţiei.

Pe timpul acţiunilor de intervenţie nu au fost înregistrate victime şi nu s-au impus măsuri speciale de protecţie prin evacuare sau relocare a populaţiei.

Pompierii au acţionat cu tehnică specifică pentru evacuarea apei din gospodării, decolmatarea podeţelor afectate şi înlăturarea aluviunilor de pe carosabil sau a arborilor căzuţi din cauza vântului.

O situaţie de urgenţă deosebită a fost înregistrată în localitatea Adjud din judeţul Vrancea, unde  pompierii militari au acţionat pentru salvarea unui cioban cu 200 de animale rămase blocate pe insulă în mijlocul râului Siret. Militarii au intervenit cu bărciile pentru preluarea animalelor, iar ulterior le-au transportat spre malul râului unde au fost evacuate în siguranţă.


Un alt eveniment important a avut loc în judeţul Teleorman, pe raza localităţii Vârtoapele, unde circulaţia feroviară a fost temporar blocată din cauza unui incendiu provocat de un fulger la locomotiva unui tren care transporta aproximativ 100 persoane. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar circulaţia feroviară a fost reluată imediat după înlocuirea locomotivei.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate întreruperi în 11 localităţi din judeţele Bacău, Iaşi şi Vaslui.

Având în vedere prognozele hidro-meteorologice pentru perioada următoare, echipajele de pompieri salvatori sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţie din zonele care pot fi afectate.

Situaţia la nivelul judeţelor aflate sub avertizări de vreme rea este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările