Gore, cel mai vânat traficant român de droguri, a fost prins şi încarcerat, după 10 ani de fugă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

George Laurenţiu Dinu, cel mai vânat traficant român de heroină, a fost adus în penitenciarul Rahova, după 10 ani de fugă. Cunoscut drept Gore în lumea traficanţilor, românul a fost prins în urma unei razii a poliţiştilor din Ilfov, în Dragomireşti Vale. Interlopul a reuşit să transporte şase tonuri de droguri în Europa.

El lucra pentru un turc cu legături cu PKK, o organizaţie teroristă acuzată de atentate în Turcia.

Activitatea sa a fost supravegheată zi şi noapte de ofiţerii antidrog, vreme de doi ani de zile.

„A fost primul şi singurul care a încercat să producă heroină pe teritoriul României, undeva în zona Iaşiului. Heroina pornea de undeva din estul Turciei, tranzita toată Turcia, Bulgaria, România, Ungaria până către Olanda, Belgia”, spune un ofiţer antidrog citat de Observator News.

Cum funcţiona reţeaua

Gore a creat o reţea a cărăuşilor în toată ţara - a început cu 10 şoferi şi apoi s-a extins. Şoferii nu ştiau unii de alţii pentru a nu pericilita întrega operaţiune, iar transporturile, între 30-70 de kilograme, se făceau în maşini mici.

Soferii primeau între 30.000 şi 50.000 de euro pe transport.

Gore avea strategia de a trimite maşini fără marfă în Turcia ca să-şi dea seama dacă şoferii sunt verificaţi sau opriţi pe drum.Brigada antidrog a interceptat o parte din aceste livrări false.

Interlopul a fost reţinut la sfîrşitul anului 2009 şi odată cu el căzut şi membrii clanului Preda, care furaseră 55 de mitraliere dintr-o unitate militară din Ciorogârla. Aceştia îi asigurau paza transporturilor de droguri.

Gore a fugit din ţară înainte să primească condamnarea definitivă la 15 ani de închisoare, în 2013.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite