Directorul de la Apele Române, concediat după ce a refuzat să lucreze cu o ospătăriţă, a câştigat procesul. Ce a  dispus instanţa

Directorul de la Apele Române, concediat după ce a refuzat să lucreze cu o ospătăriţă, a câştigat procesul. Ce a  dispus instanţa

Gabi Musteaţă este omul care a refuzat să lucreze în cadrul ABA Prut-Bârlad cu Simona Iancu Foto: Captură Recorder

Instanţa a dispus reangajarea directorului Gabi Musteaţă, dat afară de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin modificarea organigramei (post desfiinţat) după dezvăluirea angajărilor  rudelor şefilor de la Apele Române Bucureşti, inclusiv a celebrei ospătăriţe-inginer.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Admite acţiunea formulată de reclamantul Mustaţă Gabi în contradictoriu cu pârâta Administraţia Bazinală de Apă Put - Bârlad. Anulează Decizia nr. 6/11.01.2021, Decizia nr. 318/17.12.2020 şi actul adiţional nr. 7467/17.12.2020, emise de pârâtă. Obligă pârâta să emită o nouă decizie prin care să reintegreze reclamantul pe funcţia de Director Tehnic Exploatare, Mentenanţă a ISNGA şi Investiţii, gradul II. Obligă pârâta să achite reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de Director Tehnic Exploatare, Mentenanţă a ISNGA şi Investiţii, gradul II, începând cu data de 08.02.2021 şi până la data reintegrării efective, precum şi dobânda legală începând de la data prezentei hotărâri. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 2000 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu de avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, potrivit Ziarul de Iaşi.

Scandalul a pornit după ce, jurnaliştii de la „Recorder” au făcut noi dezvăluiri despre angajările care se fac în instituţiile statului, descoperind de această dată o ospătăriţă din Iaşi, care a ajuns inginer la Apele Române.

Iar Gabi Musteaţă este omul care a refuzat să lucreze în cadrul ABA Prut-Bârlad cu Simona Iancu, ospătăriţa angajată, prin dispoziţie de primar, pe postul de administrator public la Primăria Vatra Moldoviţei, fiind detaşată după trei zile pe un post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Astfel, bărbatul a fost anunţat că începând cu data de 8 februarie, postul său este desfiinţat.

În ultima sa zi la birou, Gabi Musteaţă a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: ”Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15.30. Nu m-am întâlnit cu el astăzi”, a declarat sursa citată.

De altfel după ce Gabi Musteaţă a contestat hotărârea luată de conducerea Apelor Române, instituţia a angajat servicii de consultanţă juridică, potrivit surseleor”Adevărul”, deşi, în cadrul instituţiei, aveau angajaţi patru jurişti.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările