Cum va fi verificat certificatul verde COVID-19 în România. Arafat: „Este o aplicaţie folosită deja de multe ţări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Raed Arafat a explicat cum va fi verificat certificatul digital al UE care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. Aplicaţia „Check DCC” făcută de STS care va verifica codul QR al acestui certificat este disponibilă în Google Play.

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, la Digi24, că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicaţie care poate citi codul QR.

„Există aplicaţie care se descarcă de pe internet şi permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei.

Aceasta este soluţia pe care o folosesc mai multe ţări europene deja şi este una dintre soluţiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activităţi economice.

Nu va fi diferenţă (faţă de aplicaţia folosită în Franţa – n.r.). A fost o discuţie cu colegii de la STS şi au explicat că aplicaţia este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeaşi aplicaţie care o folosesc şi francezii, pentru că e acelaşi concept al certificatului verde şi aplicaţia poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc", a mai spus Arafat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite