Cum va fi verificat certificatul verde COVID-19 în România. Arafat: „Este o aplicaţie folosită deja de multe ţări”

Cum va fi verificat certificatul verde COVID-19 în România. Arafat: „Este o aplicaţie folosită deja de multe ţări”

FOTO Shutterstock

Raed Arafat a explicat cum va fi verificat certificatul digital al UE care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. Aplicaţia „Check DCC” făcută de STS care va verifica codul QR al acestui certificat este disponibilă în Google Play.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, la Digi24, că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicaţie care poate citi codul QR.

„Există aplicaţie care se descarcă de pe internet şi permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei.

Aceasta este soluţia pe care o folosesc mai multe ţări europene deja şi este una dintre soluţiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activităţi economice.

Nu va fi diferenţă (faţă de aplicaţia folosită în Franţa – n.r.). A fost o discuţie cu colegii de la STS şi au explicat că aplicaţia este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeaşi aplicaţie care o folosesc şi francezii, pentru că e acelaşi concept al certificatului verde şi aplicaţia poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc", a mai spus Arafat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările