CTP, despre editorialul în engleză al Vioricăi Dăncilă: „Probabil a văzut-o pe Firea cu Jerusalema”

CTP, despre editorialul în engleză al Vioricăi Dăncilă: „Probabil a văzut-o pe Firea cu Jerusalema”

Cristian Tudor Popescu FOTO Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut o paralelă, vineri, între postarea în engleză a Gabrielei Firea precum că încă e la primărie şi articolul publicat recent în „Jerusalem Post” de către fostul premier Viorica Dăncilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unui dialog cu jurnalistul Claudiu Pândaru, Cristian Tudor Popescu a oferit un nou comentariu acid despre politica românească. Criticile s-au îndreptat de această dată către Gabriela Firea, care a pierdut alegerile locale, dar insistă să-şi continue şederea la conducerea Capitalei şi fostul premier Viorica Dăncilă, care a propus regândirea relaţiei cu Rusia într-un editorial semnat în „Jerusalem Post”. 

Gazetarul a făcut o paralelă între o postare în engleză a edilului învins şi articolul fostei şefe de la Palatul Victoria. Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea spune că încă e la primărie şi îi „place asta”.

„Uitaţi-vă la imagine! Acolo este un birou gol, nu e nimic pe masa aia... Nu se lucrează în acel birou, nu se lucrează nimic. Cum, de altfel, doamna Firea nu a lucrat nimic de când s-au terminat alegerile. Şi vine zâmbind, aş spune chiar rânjind, şi ne comunică stilul dânsei, în limba engleză... Oare de ce în limba engleză? Probabil că s-a consultat cu doamna Dăncilă, editorialist (în limba engleză, n. red.) la «Jerusalema». Că doamna Firea dansa Jerusalema acasă, şi probabil doamna Dăncilă a văzut-o cu Jerusalema şi a scris la Jerusalem Post un editorial”, a declarat Cristian Tudor Popescu, preluat pe site-ul Digi24.ro.

„Ştiţi ce vă rog? Doamna Dăncilă ar trebui invitată de postul Digi24, că a mai făcut-o şi după ce nu a mai fost premier... S-o mai cheme o dată aici. Şi ştiţi ce să facă? Să citească articolul ăla”, a adăugat gazetarul, referindu-se la gafele în engleză făcute de fostul premier.

Într-un editorial scris în engleză, Viorica Dăncilă pledează pentru regândirea strategiei UE în relaţia cu Rusia, notează Digi24.ro. „Europa trebuie să ia în considerare o nouă dinamică cu Rusia, altfel vom continua să repetăm aceleaşi greşeli”, scrie fostul premier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările