Contrabanda cu ţigări a scăzut sub 11%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabanda cu ţigări a scăzut în România sub 11%, conform unei cercetări efectuate de Novotel, pe fondul scăderii consumului de produse care nu au un brand cunoscut.

Comerţul cu produse de contrabandă a ajuns la 10.5%. Potrivit sursei citate, din punct de vedere al distribuţiei pe regiuni, Nord-Est rămâne şi în septembrie cea mai afectată de comerţul ilegal, deşi se află în scădere cu 0,9 puncte procentuale, până la 28,6%. În schimb, cea mai mare scădere se înregistrează în Regiunea Sud-Vest, unde piaţa neagră s-a redus cu 9,4 puncte procentuale, până la 12,9%, iar alte diminuări semnificative sunt consemnate în Vest (6 p.p. până la 15,8%) şi Nord-Vest (5,4 p.p. până la 7,8%).

comerţul ilegal cu ţigarete se desfăşoară aproape nestingherit în zona de competenţă a acestora - pieţe, oboare, staţii de metrou.

Datele despre evoluţia capturilor de ţigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o iniţiativă British American Tobacco, care are scopul de a veni în sprijinul autorităţilor prin centralizarea capturilor din întreaga ţară, dar şi de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu ţigări asupra societăţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite