Avertizare de călătorie de la MAE:  Belgia, nivel 3 de alertă teroristă - ameninţare „serioasă, posibilă şi credibilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele de ordine sunt, în continuare, pe strazi la Bruxelles FOTO AP
Forţele de ordine sunt, în continuare, pe strazi la Bruxelles FOTO AP

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că nivelul de alertă teroristă se menţine şi în prezent la nivelul 3 (pe o scară de la 1 la 4), ceea ce înseamnă că există o ameninţare „serioasă, posibilă şi credibilă”.

Din această cauză autorităţile belgine au luat măsuri speciale de verificare şi control. Astfel, în marile centre comerciale, gări, aeroporturi şi obiective turistice se află, în continuare, forţe de poliţie sprijinite de militari care asigură securitatea acestora, „fapt pentru care trebuie să se manifeste prudenţă sporită în aceste perimetre”, precizează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32(0)23475338, +32(0)23450040 şi +32(0)23441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii României la Bruxelles: +32(0)23440854.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite