Angajaţii MAI şi MApN vor primi norma de hrană pentru luna aprilie înainte de Paşte. Salariile vor fi plătite după sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministrul Apărării Naţionale au anunţat că angajaţii din cele două ministere vor primi înainte de sărbătorile de Paşte întreaga normă de hrană cuvenită pentru luna aprilie, salariile urmând a fi plătite în mod normal în ziua de 14 a lunii.

„Întreg personalul MAI va primi la data de 5 aprilie a.c., norma de hrană cuvenită pentru luna aprilie, în valoare de aprox. 960 de lei pentru poliţişti şi militari şi 750 de lei pentru personal contractual, la care se adaugă şi cota pe această lună din norma de echipament, cca. 240 de lei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Autorităţile susţin că această abordare a fost decisă în urma consultărilor cu angajaţii MAI.

„În urma consultării unităţilor a rezultat că această abordare - de plată parţială a drepturilor salariale anterior sărbătorilor de Paşte - va asigura atât acoperirea unor nevoi de moment ale angajaţilor, dar şi evitarea unei perioade mult prea mari între zilele de plată a salariilor angajaţilor (într-o astfel de situaţie ar fi fost vorba de 39 de zile)”, se specifică în comunicatul citat.

În comunicat se mai menţionează că plata salariilor se va face în mod normal în ziua de 14 a lunii.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că virat astăzi, în avans faţă de data obişnuită, către toţi angajaţii MApN, sumele aferente valorii financiare a normei de hrană corespunzătoare lunii aprilie, transferurile în conturile personale ale angajaţilor urmând să fie făcute de bănci până joi. Valoarea normei de hrană este calculată, după normativele în vigoare, în cuantum de 960 lei pentru personalul militar, respectiv 810 lei pentru salariaţii civili.

Sumele aferente drepturilor salariale ale lunii martie se vor vira în data de 13 a lunii curente, mai spune MApN.

”Ministerul Apărării Naţionale a virat astăzi, 4 aprilie, în avans faţă de data obişnuită, către toţi angajaţii MApN, sumele aferente valorii financiare a normei de hrană corespunzătoare lunii aprilie, transferurile în conturile personale ale angajaţilor urmând să fie efectuate de bănci până în data de 5 aprilie”, transmite MApN.  

„Valoarea normei de hrană este calculată, după normativele în vigoare, în cuantum de 960 lei pentru personalul militar, respectiv 810 lei pentru salariaţii civili”, transmite MApN care precizează că sumele aferente drepturilor salariale ale lunii martie se vor vira în data de 13 a lunii curente”, se mai specifică în comunicat.

Doar o parte dintre bugetari vor primi salariile înainte de Paşte, potrivit ordinului semnat de ministrul Finanţelor şi publicat în Monitorul Oficial, printre aceştia neregăsindu-se angajaţii din învăţământ, din Ministerul Apărării sau cei ai Ministerului Afacerilor Interne. Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, că "mulţi nu şi-au manifestat interesul" pentru plata salariilor înaintea sărbătorilor, precizând că lista publicată deja nu mai poate fi modificată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite