Adi Mutu i se plângea interlopului Beinur: „Mă pune ăştia să plătesc la tine la restaurant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mutu, atacantul Fiorentinei, a fost înregistrat de SRI în dosarul interlopului Nuredin Beinur, arestat pentru fapte comise cu violenţă. Discuţiile telefonice dintre Mutu şi Beinur arată că cei doi sunt în relaţii strânse de prietenie. Limbajul lor este foarte „colorat“.

Interlopul îi plăteşte mesele fotbalistului, profită de imaginea sportivului pentru a face bani din reclamă mascată şi este preocupat de afacerea cu bijuterii a Consuelei, soţia celui supranumit „Briliantul". Numitorul comun al celor doi este naşul lor, omul de afaceri Nicu Gheară. De altfel, cei doi se adresează unul altuia cu apelativul „cumetre". Beinur îl mai alintă pe fotbalist cu: Mutulică, Gogu sau nenorocit mic.

Citiţi şi:

Interlopul constănţean Nuredin Beinur, candidat la eliberare

Discuţia telefonică dintre Beinur şi Mutu a fost interceptată la 12 mai 2010. La 18 mai 2010, într-o zi de marţi, aşa cum apare în convorbirea înregistrată, Mutu a venit în România pentru a rezolva câteva probleme cu actele şi pentru întâlniri de afaceri. Cu aproximativ o lună în urmă, la 19 aprilie 2010, Tribunalul Antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian l-a suspendat pe o perioadă de nouă luni pe Adrian Mutu, după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină.

În octombrie 2009, într-o emisiune televizată, Nicu Gheară s-a certat în direct cu finul său Mutu, căruia i-a reproşat relaţiile de prietenie cu anumite persoane. „Bine, domnule Gheară, eu ştiu că întotdeauna ai fost împotriva anturajului meu", i-a replicat Mutu. „Doar cu o singură persoană din anturajul tău. Ţi-am zis să nu te apropii de el, cât timp joci fotbal. Hai, mă băiatule, trage mă puţin de tine, lasă anturajul de care ţi-am zis tot timpul! Mai ai doi-trei ani şi te laşi de fotbal. Profită de anii ăştia!", i-a mai spus Nicu Gheară. În momentul arestării lui Nuredin Beinur, în octombrie 2010, Nicu Gheară a  declarat pentru „Adevărul" că nu mai are nicio treabă cu interlopul de foarte mulţi ani.

Şeful interlopilor din Constanţa

Nuredin Beinur, fratele său Erchin, comisarul-şef Cristinel Niţoi şi mai mulţi complici ai acestora au fost trimişi în judecată, săptămâna trecută, pentru mai multe fapte de şantaj, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General. Nuredin Beinur s-a impus, după Revoluţie, ca lider al grupărilor interlope din judeţul Constanţa.

Numele său a fost pomenit în mai multe reglări de conturi, în anii 1990- 2000, când gruparea din Mangalia se răfuia cu clanul Săceanu din Constanţa pentru supremaţia litoralului. El a deţinut, la un moment dat, o firmă de pază, singura societate de profil din ţară desfiinţată la cererea Poliţiei pentru implicare în activităţi interlope. Beinur apela la „legea ţigănească" în faptele de şantaj comise prin intermediari.

Supărat pe nota de plată

Adi Mutu i-a reproşat lui Nuredin Beinur că a fost nevoit să plătească când a mers la restaurantul interlopului. Beinur s-a scuzat spunându-i că n-a ştiut că va ajunge în local, că altfel ar fi lăsat vorbă să nu i se ia banii, la fel cum face şi în cazul lui Giovanni Becali.

„Cumetre, unde umbli, mă, nenorocit mic care eşti?"

image

Nuredin Beinur a fost arestat în octombrie anul trecut Foto: Mircea Păun

Mutu îi explică supărat lui Beinur că a fost nevoit să plătească la restaurantul interlopului. Ei discută şi despre un posibil reportaj pe care fotbalistul să-l facă în Turcia, moment în care „Briliantul" se interesează de „caşcavalul" care îi revine.

12 mai 2010, ora 23.57

Nuredin Beinur: Ia zi, mă, cumetre, mă, unde umbli, mă, nenorocit mic care eşti?
Adrian Mutu: Ce faci, mă, cumetre?
N.B.: Unde umbli cumetre?
A.M.: Uite pe aici.
N.B.: Când vii?
A.M.: Marţi.
N.B.: Marţi?
A.M.: Unde eşti, mă?
N.B.: Am ajuns în România, azi.
A.M.: Da? Unde eşti?
N.B.: La turcu aici. La Amet, la peşte.
A.M.: Da...
N.B.: De ce prietene?
A.M.: Am fost la Aqua frumos, ţaca-paca, m-au pus oamenii să plătesc.
N.B.: Unde?
A.M.: La Aqua.
N.B.: Păi, când ai fost la Aqua?
A.M.: Luni seară.
N.B.: Luni seară ai fost la Aqua?
A.M.: Păi da. Frumos. A venit, m-a salutat toată lumea şi când am plecat...
N.B.: Păi de ce nu ai semnat, mă, din partea mea? Eşti nebun?
A.M.: Eee...

Mutu, supărat că a plătit la restaurant

N.B.: Păi, mi-ai zis, mă, nebunu' satului? Mi-ai zis mie? Te lăsam eu să plăteşti? Băga-mi-aş p... în nota lor, să-mi bag!
A.M.: Păi, puteai să le laşi vorbă, mă, la fraieri! Nu mă duc la tine la restaurant şi, în p... mea, mă pune ăştia să plătesc...
N.B.: Ai zis că pleci nebunu' satului! Ai zis că pleci! Eu ştiam că te duci tu...
A.M.: Dar eu credeam că tu ai lăsat vorbă acolo...
N.B.: N-am lăsat.
A.M.: În p...a mea, că data trecută m-am ridicat fără să plătesc. M-am făcut de râs, cred că, în p... mea.
N.B.: Du-te, mă, de aici! Mie îmi pare rău! Eu nu le-am spus! Îţi spun sincer, dacă tu îmi ziceai: „Bă, mă duc la Aqua", te lăsam eu să plăteşti? Eşti nebun la cap?
A.M.: Păi, nu e vorba, mă, să laşi tu, e vorba de respectul oamenilor.
N.B.: Normal, normal. Ca să vezi bulangiii cum sunt!
A.M.: Da...
N.B.: Ce faci? Vii marţi? Ce să...am fost în Turcia.
A.M.: Marţi... nu mai vreau să-l văd pe... nu mai vreau să văd pe nimeni.
N.B.: Păi, ce să-ţi mai zic cumetrule? Ce să-ţi mai...
A.M.: Lasă-mă, mâncaţi-aş p... ta. Că stau cu fraierii la masă, numai înjurături de ne-a auzit cred tot Bucureştiul.
N.B.: Păi, ţie îţi trebuie de-astea cumetre? Ai văzut, am ieşit prima seară, ne-am distrat frumos, a doua seară frumos.
A.M.: Da... eu nu am spus... Las-o în p... mea... dacă vrei să vii unde sunt eu, bine, dacă nu...
N.B.: Nu mă chema pe mine ca pe maimuţoi, mă, mânca-ţi-aş gura ta!
A.M.: Nu e vorba de aia! Dar cheamă-mă mânca-ţi-aş, dar pune-mă cu lumea cu care vorbim de... ne distrăm, ne de-astea... nu înjură oamenii lumea, mânca-ţi-aş gura ta, cu mine la masă. Care eu le-am spus până la urmă: „Lasă, mă, mânca-v-aş gura voastră, că e naşi-miu până la urmă!" dacă vreau, îl înjur eu (naşul lui Adrian Mutu este omul de afaceri Nicu Gheară - n.r.). Dar nu înjuraţi voi...
N.B.: Păi vezi...

Negocieri pentru Turcia

N.B.: Ce dracu', mă? A... te aştept, mă, poate dăm o fugă în Turcia că vor să facă unii un reportaj cu tine în Turcia şi-ţi plăteşte toate astea, bilet de avion, cutare, tot, tot, tot.
A.M.: Îmi dă şi caşcaval?
N.B.: Păi, o să-ţi dea şi caşcaval dacă e! Da, mă, dar eu m-am gândit la alte variante! Că eu am nişte miliardari acolo şi să-ţi dea nişte case pe acolo, că chipurile stai într-o zonă... unii care fac o zonă rezidenţială, ai înţeles? Şi îţi dau cadou, ce p... mea! Şi uite, domne, stă Mutu aicia şi a zis „Băi, dacă vreţi să vindeţi case, îi da-ţi lu' ăsta cadou şi vindeţi mai repede!"
A.M.: Îhî.
N.B.: Păi da. De-aia, poate dăm o fugă săptămâna viitoare când vii. Şi ţi-am găsit şi combinaţie pentru Consuelo cu aurul.
A.M.: Da?
N.B.: Cu briliantele şi cu astea aici. Cu prietenii mei aici. A zis „cum, am, alea le fac eu!" Ce, i-am arătat eu un model „Ce, mă, le fac pe astea cum vrei tu şi când vrei tu!" Ai înţeles?

Giovani şi Gigi Becali plătesc „pe caiet"

N.B.: Da, mă, da. Dar nu mi-ai zis că te duci, Mutulică. Dacă îmi spuneai: „Bă mă duc la Aqua!". Ai înţeles? Te lăsam eu? Cum fac cu Giovani. Giovani mă sună. Îi spun eu la ăia: „Bă, vedeţi că la Giovani treceţi la mine sau la Gigi, sau la oricare". Dar nu le-am spus. Lasă că vii şi le reglăm noi. Dă-le în p...a mă-sii. Poate facem ceva în Turcia, mânca-ţi-aş gura ta.
A.M.: Auzi, mă? Dacă vor turcii să facă ceva cu mine să-mi plătească tot absolut două zile. Şi să-mi dea 50.000 de euro.
N.B.: Da...
A.M.: Şi să facă. Că eu n-am dat la nimeni până acum.
N.B.: Şi dai un reportaj.
A.M.: Păi da. Şi ne plimbăm pe acolo...poate o legăm şi cu turcii ăilalţi... „Uite domne mi-am luat casă aici"...vrăjeală.
N.B.: Păi, nu nebunică, noi mergem ca şi cum... eu ştiu cum o facem. Ca şi cum...eu îl am pe cel mai tare actor de acolo, care e la modă acuma, ştii? Şi ca şi cum vii în vacanţă la ăsta două-trei zile, ştii?

N.B.: Ca să ne caute lumea. Nu venim ca înnecaţii. Uite domne, l-a invitat ăsta două-trei zile în Turcia la cutare şi...vedem ce facem cu el. Şi pe urmă încep combinaţiile. Mai ales acuma au scris toate ziarele de tine atunci şi începe să te caute başcanii şi ăia, ai înţeles? Şi ce, mă, mergem şi cu familia dacă vrei două zile.
A.M.: Nu. Păi, vin singur în cursul săptămânii că nevasta-mea are, îl are pe preşedinte aici. Vine preşedintele aici.
N.B.: A, aicia. Acolo la tine.
A.M.: Acolo, da.
N.B.: Păi vrei să-ţi spun ceva? Atuncia organizez cu aia, cu Jurca. Că vine şi aia a mea şi o luăm şi pe Jurca. Pentru vinerea viitoare. Nu?
A.M.: Da, dacă e ceva mergem cu privatul, că mie Blue Air îmi dă privatul gratis.
N.B.: Aha. Aaa, şi mergem cu Blue Air-ul, nu?
A.M.:  Da.Cu privatul, pac, pac. Dar doar noi doi cu ăla şi cu Alin.
N.B.: Şi cu Alin şi pe partea ailaltă.
A.M.: Da, da, da.
N.B.: Înţelegi tu. Că dacă e, te aşteaptă ăia la aeroport, îţi dai seama. Pun pe turcul ăla, pe actorul, să ne aştepte cu camerele, cu alea, înţelegi tu. Că vii din partea lu’ ăla, prietenul tău. Ăla e cel mai în vogă actor acum în Turcia, ştii?
A.M.: Da.
N.B.: Ca şi cum prietenul lui. Pac, pac. Eu îţi spun despre ce este vorba şi le legăm pe urmă frumos.În momentul când văd ăia lumea...mai ales că vii la ăsta, invitat din partea lu’ ăsta, ştii?
A.M.: Da, mă, da.
N.B.: Şi atunci eu ştiu cum o leg cu miliardarii ăia, cu casele şi cu alea. Că nişte prieteni de-ai mei fac acuma un şir de-astea de vile de lux, ştii? „Bă, vreţi să asta? Uite da-ţi lu’ ăsta o casă, vedem cum facem. Şi vă face reclamă”. Înţelegi? Uite stă Mutu în vila cutare, cutare, înţelegi? Ştiu cum s-o leg. Deci fii atent, îmi fac program pentru săptămâna viitoare.

(...)
A.M.: Da, mă,da.
N.B.: Bine, Gogule.
A.M.: Bine, Gogule, hai.
N.B.: Bine, viaţa mea! Ai grijă de tine. Da? Şi ne punem cu picioarele pe pământ. Hai, pa.
A.M.: Te-am pupat. Pa.

CITEŞTE ŞI:

Crima interlopă de la Galaţi/ 15 ani de rivalitate între Chiaburu şi clanul Stăneştilor

Război pentru scaunul de şef al lumii interlope din Galaţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite