Actorul Stelian Nistor, exclus din Marea Lojă Naţională din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Superioară de Justiţie Masonică, forul suprem de judecată al Marii Loji Naţionale din România, a decis definitiv excluderea lui Stelian Nistor din Ordin.

A doua zi, pe 4 iunie, Marele Maestru al MLNR a emis decretul prin care a dispus ”arderea între coloane” (n.red. - expulzarea) a lui Nistor, în cadrul Lojei Isaac Newton, unde acesta era maestru mason. MLNR este singura entitate masonică regulară de pe teritoriul României.

Stelian Nistor, de profesie actor, a fost Supremul Mare Comandor al Supremului Consiliu de Grad 33 şi Ultim al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat până pe 21 aprilie.

Nistor a fost deferit Tribunalului Masonic pentru mai multe abateri de la norme, de la primirea la ţinute ale Ritului a unor nemasoni până la acţiuni care au pus în pericol relaţiile frăţeşti dintre masonii de o parte şi de alta a Prutului.

Excluderea înseamnă că el nu mai poate participa la activităţi masonice regulare, în jurisdicţia MLNR şi nici la cele ale riturilor de perfecţie, nemaifiind maestru mason.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite