Protest al angajaţilor STB la Podul Pipera, nemulţumiţi că vor fi relocaţi pentru construcţia Spitalului Metropolitan. Reacţia companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi angajaţi STB fac protest luni. FOTO: europafm.ro
Mai mulţi angajaţi STB fac protest luni. FOTO: europafm.ro

Câteva zeci de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) protestează luni la amiază la Podul Pipera, nemulţumiţi că Autobaza Pipera va fi relocată etapizat, în acelaşi loc urmând să fie construit Spitalul Metropolitan.

UPDATE STB a transmis, ]ntr-un comunicat de pres[, ca decizia de relocare este veche de un an şi a fost luată şi după discuţii cu reprezentanţii sindicatelor.

„Decizia de relocare a Autobazei Pipera are o vechime de peste 1 an şi a fost adoptată în contextul realizării, în zonă, a unei investiţii de interes public: construirea viitorului Spital Metropolitan, obiectiv de o deosebită importanţă pentru toţi locuitorii Capitalei.

Pentru realizarea acestui proces, conducerea STB SA a purtat discuţii cu cea a sindicatului STB, precum şi cu angajaţii din Autobaza Pipera şi au stabilit măsuri care să nu afecteze activitatea salariaţilor şi nici pe cea a liniilor aferente acestei autobaze.

În plus, având în vedere această relocare, STB SA a stabilit un program mai amplu de măsuri în scopul dezvoltării activităţii. STB SA analizează posibilitatea înfiinţării unei noi autobaze în jumătatea de nord a Capitalei, care să gestioneze liniile necesare pentru această parte a Regiunii Bucureşti-Ilfov.

Atât construirea Spitalului Metropolitan, cât şi relocarea sunt decizii oficiale, adoptate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, forul decizional al Capitalei.

Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis la 22 februarie 2018, prin hotărârea nr. 26, preluarea din administrarea fostei RATB (actuala STB SA), în administrarea directă a CGMB, imobilul situat în Şos. Pipera nr. 55, sector 2, unde se află Autobaza Pipera, în scopul construirii pe acest teren a Spitalului Metropolitan. Prin aceeaşi hotărâre, s-a stabilit ca, în termen de 12 luni de la intrarea ei în vigoare, Autobaza Pipera să fie relocată la alte amplasamente. Ulterior, prin Hotărârea nr.54/31.01.2019, CGMB a amânat cu un an relocarea autobazei.

Aşadar, până la sfârşitul acestei luni, STB SA trebuie să predea CGMB imobilul, în scopul implementării programului de investiţii referitor la Spitalul Metropolitan.

CGMB este atât proprietarul terenului respectiv, cât şi acţionarul majoritar al STB SA. Ca urmare, STB SA nu face decât să aplice o hotărâre a CGMB, stabilind cele mai bune soluţii de relocare a activităţii şi condiţii optime de lucru pentru angajaţii care îşi desfăşurau activitatea la Autobaza Pipera.

STB SA dă asigurări publicului călător că toate liniile de transport vor funcţiona conform programului stabilit“, scrie în comunicatul remis adevarul.ro.

Angajaţii STB  au primit o notă informativă, în care se arată că vor fi relocaţi, conform mediafax.ro. Relocarea ar trebui să aibă loc în trei etape, începând de luni şi continuând în 22 şi 27 ianuarie.

Manifestaţia a afectat parţial transportul în Capitală, pentru că la faţa locului au fost şi mulţi şoferi care deja au ieşit din tură. Liniile care ar putea fi afectate de protestul angajaţilor STB sunt 301, 135, 104, 300 şi cele care operează la periferia Capitalei. 

„Aici, la autobaza Pipera s-a luat decizia, în urmă cu aproximativ doi ani, să se mute această autobază. Nu s-a făcut nimic, nu s-au alocat fonduri pentru a se face altă locaţie unde să fim mutaţi. Acum, în cinci zile, s-a luat decizia că trebuie să plecăm, să ne ducă în Giurgiului, unde este o bază dezafectată, ca să parcăm. Ca nemulţumire, fluxul tehnologic, adică alimentat, spălat, control canal, să îl facem la autobazele de pe traseul de retragere”, a spus liderul grupului de la Autobaza Pipera, Vasile Ciută. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite