Peste 500 de oameni au luat cu asalt Parcul Plumbuita din Capitală. Aceştia au participat la o oră de mişcare în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 500 de persoane au participat la evenimentul organizat în Parcul Plumbuita FOTO Arhiva Adevărul
Peste 500 de persoane au participat la evenimentul organizat în Parcul Plumbuita FOTO Arhiva Adevărul

Parcul Plumbuita din Capitală a fost, luni, locul de întâlnire a peste 500 de persoane dornice de mişcare. Oameni de toate vârstele au participat la evenimentul organizat în aer liber de primarul Sectorului 2.

Timp de oră, zona de lângă Clubul Seniorilor din Parcul Plumbuita s-a transformat în sala de gimnastică în aer liber pentru persoanele membre ale celor şapte cluburi de recreere ale Primăriei Sectorului 2. De asemenea, la eveniment au luat parte şi persoane din centrele sociale destinate copiilor şi adulţilor,  copii din after school-urile, dar şi bucureştenilor care au dorit să aibă parte de o porţie sănătoasă de mişcare. Participanţii au avut vârsta cuprinsă între trei şi 85 de ani.

Ora de sport s-a desfăşurat sub directa îndrumare a specialiştilor, la eveniment participând profesori de sport, coregrafa Alexa Mogoşanu, dar şi profesori de la Complexul pentru Activităţi Recreative şi Educaţie „Sfântul Pantelimon“ .

„Prin participarea tuturor membrilor cluburilor şi centrelor sociale ale Primăriei Sectorului 2, precum şi a bucureştenilor care vor să fie sănătoşi, se urmăreşte crearea unui univers în care sportul să aibă un rol benefic în menţinerea sănătăţii fizice şi psihice, prevenirea apariţiei unor deficienţe fizice în dezvoltarea personală şi în comunicarea între oameni, venind în întâmpinarea dorinţei de mişcare, a nevoii imperioase de sănătate prin sport“, au declarat reprezentanţii primăriei.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au spus că iniţiativa primarului Neculai Onţanu  are la bază studiile specialiştilor care au evidenţiat faptul că activităţile sedentare şi alimentaţia dezechilibrată ridică tot mai multe probleme în restabilirea echilibrului dereglat de efortul predominant intelectual şi de lipsa de mişcare. 

Pe aceeaşi temă:

„Cea mai mare oră de sport“. Cele două zile de mişcare încep vineri la Mamaia

Mişcare în aer liber. Demonstraţii de zumba fitness în parcul Dumbrava

Braşovenii sunt invitaţi în weekend la mişcare în aer liber

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite