Capitala a pierdut un sfert de milion de locuitori în ultimii 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Populaţia Capitalei a scăzut în ultimii zece ani FOTO: Mediafax / Gabriel Petrescu
Populaţia Capitalei a scăzut în ultimii zece ani FOTO: Mediafax / Gabriel Petrescu

Din 2002 până în 2011, populaţia Bucureştiului a scăzut cu aproape 250.000 de locuitori. Asta reiesie din studiul omului de ştiinţă Vasile Gheţău, lansat ieri la Academia Română.

Volumul "Drama noastră demografică - Populaţia României la recensământul din octombrie 2011" al lui Vasile Gheţău arată că în Bucureşti scăderea naturală a fost de 29.000 de locuitori, iar prin migraţie internă cu schimbare de domiciliu, creşterea a fost de 9.000 de locuitori, potrivit Agerpres.

Astfel, între recensămintele dintre anii 2002 şi 2011, populaţia a scăzut prin migraţie externă cu nu mai puţin de 229 de mii de locuitori.

Cel mai puţin a scăzut populaţia sectorului 5, iar cel mai mult cea din sectorul 1. "Este foarte curios de constatat că modernizarea, creşterea nivelului de trai, al nivelului cultural nu a atras după sine o creştere automată a calităţii recensămintelor. Dimpotrivă, încă din anii 1980 au apărut semne de refuz al populaţiei faţă de recensământ şi mai ales de a comunica unele informaţii apreciate a fi foarte personale şi având o anumită culoare de intimitate, am putea spune", a declarat Vasile Gheţău.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite