Campanie de promovare a vaccinării, lansată la sate

Campanie de promovare a vaccinării, lansată la sate

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a lansat astăzi o campanie de informare şi sensibilizare a populaţiei din mediul rural, „Vaccinează-te, pentru ca viaţa să revină la normal!”. Evenimentul a avut loc în satul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi. Specialişti în sănătate publică şi comunicare merg din sat în sat, de la poartă la poartă şi comunică direct cu oamenii despre beneficiile imunizării împotriva COVID-19, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denis Cernelea, secretar de stat la MSMPS, a menţionat că echipele mobile, prin intermediul unui autocar al vaccinării, vor ajunge în 24 de raioane, în care rata de imunizare anti-COVID-19 este una mică.
 
Totodată, sunt organizate cursuri de instruire pentru angajaţii din asistenţa medicală primară, în scopul promovării imunizării.  
 
În cadrul campaniei, sunt prevăzute şi acţiuni de consolidare la nivel comunitar a parteneriatelor dintre autorităţile publice centrale, liderii de opinie, reprezentanţii cultelor religioase, la fel pentru a promova imunizarea anti-COVID-19.
 
În campanie sunt antrenaţi şi experţi din România.
 
Campania de informare şi sensibilizare a populaţiei din mediul rural „Vaccinează-te, pentru ca viaţa să revină la normal!” are loc în cadrul Proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19”.
 
Potrivit ultimelor date ale MSMPS, în Republica Moldova rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 18%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările