Nicolae Chitoroagă, eliberat din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Chitoroaga

Fostul şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a fost eliberat din arest la sfârşitul săptămânii trecute. Acesta însă are interdicţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Solicitat de IPN, Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie, a spus că procurorii au făcut toate acţiunile urgente care se impuneau şi s-a decis să fie aplicată o altă măsură preventivă – obligaţia de a nu părăsi ţara. Şeful PA a mai spus că se fac în continuare acţiuni de urmărire penală, dosarul este încă la etapa investigării.

Fostul şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a fost reţinut pe 21 noiembrie, într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite. A doua zi, a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Potrivit Codului Penal, îmbogăţirea ilicită se pedepseşte cu amendă de la 8.000 la 10.000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La sfârşitul săptămânii trecute, Nicolae Chitoroagă a fost suspendat din funcţia de procuror.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite