Marina Tauber cheamă oamenii la protest: Decizia CEC este o crimă împotriva bălţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber
Marina Tauber

Candidata Partidului Politic Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, spune că îşi va căuta dreptatea în judecată, după ce Comisia Electorală Centrală a cerut Judecătoriei Bălţi anularea înregistrării sale în calitate de candidat în alegeri. Tauber i-a îndemnat pe bălţeni ,şi nu doar, să o susţină, inclusiv ieşind la proteste, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Marina Tauber a declarat că nu va lăsa lucrurile cum sunt. „În primul rând, vom căuta dreptatea în judecată. Suntem siguri că judecătorilor le ajunge profesionalism pentru a lua o decizie corectă şi să restabilească dreptatea”, a declarat Marina Tauber.

„Noi trebuie să dăm dovadă de voinţă şi să nu permitem nimănui să o calce în picioare. Dacă trebuie, haideţi să ieşim în stradă şi să luptăm pentru drepturile noastre, pentru voinţa noastră, pentru cum vrem să trăim şi pentru ce viitor vrem să construim”, a adăugat candidata.

Marina Tauber spune că decizia CEC este „o crimă împotriva bălţenilor, împotriva unei vieţi mai bine, împotriva  îmbunătăţirilor şi împotriva a tot ceea ce visează şi au dreptul să viseze oamenii”. Moldova tot mai mult înclină spre dictatură, guvernarea PAS a acaparat statul şi îşi subordonează toate instituţiile democratice. Sunt încălcate drepturile şi libertăţile omului. Unica grijă a Maiei Sandu şi PAS este să subordoneze toate instituţiile şi să creeze frică în societate, a mai spus candidata Partidului Politic Şor.

Deputatul partidului Politic Şor, Denis Ulanov, a declarat că la şedinţa CEC au fost încălcate toate directivele europene care vorbesc despre alegeri libere. Acesta a remarcat că aşteaptă reacţia partenerilor externi faţă de ceea ce s-a întâmplat ieri.

Miercuri, după o şedinţă care a durat mai bine de patru ore, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să solicite Judecătoriei Bălţi anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic Şor, la funcţia de primar al municipiului Bălţi. CEC a constatat folosirea de către candidat a fondurilor financiare şi materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripţia electorală municipală Bălţi, de cel puţin 34 260 de lei, iar în consecinţă, depăşirea maximă a plafonului stabilit de CEC, cu cel puţin 9 514 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite