Deputaţii PSRM-ŞOR au votat numirea în funcţie a vicepreşedinţilor la CSJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputaţii Fracţiunii PSRM şi ai Platformei „Pentru Moldova” care include şi Fracţiunea Partidului „Şor” au votat numirea în funcţie a vicepreşedinţilor la Curtea Supremă de Justiţie. Este vorba de judecătoarele Tamara Chişca-Doneva şi Nadejda Toma. Decizia a fost votată în cadrul şedinţei târzii a Parlamentului din 12 martie, transmite IPN.

Tamara Chişca-Doneva va fi numită în funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, preşedinte al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ. Funcţia de vicepreşedinte al CSJ, preşedinte al Colegiului penal, urmează să o exercite Nadejda Toma.

Persoanele au fost selectate pe un termen de patru ani, în urma desfăşurării concursului pentru suplinirea funcţiilor vacante la CSJ.

La începutul şedinţei de vineri, deputaţii PAS şi ai Platformei DA au solicitat excluderea din ordinea de zi a chestiunii privind examinarea numirii judecătoarei Tamara Chişca-Doneva pe motiv că a fost implicată în hotărârea privind Centrul comercial „Gemeni”, contestată de CEDO, care a prejudciat Republica Moldova de circa 70 de milioane de lei. Solicitarea nu a întrunit numărul necesar de voturi , iar la finele şedinţei decizia privind numirea Tamarei Chişca-Doneva a fost adoptată de majoritatea parlamentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite