VIDEO „Refuză salariul în plic”. O nouă campanie de informare lansată de Serviciului Fiscal de Stat din Moldova

VIDEO „Refuză salariul în plic”. O nouă campanie de informare lansată de Serviciului Fiscal de Stat din Moldova

Serviciului Fiscal de Stat din Moldova anunţă că relansează campania „Refuză salariul în plic - cere să îţi fie respectate drepturile”, pentru a cetăţenilor despre riscurile fenomenului „salariului în plic” şi muncii „la negru”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania are drept scop conformarea benevolă a contribuabililor care muncesc la negru, dar şi care angajează la negru. În cadrul campaniei angajaţii SFS vor efectua vizite fiscale de informare la diverse întreprinderi din ţară.
 
Totodată, pentru continuarea acţiunilor de conformare voluntară şi informare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului „salariului în plic” şi „muncii la negru” pe parcursul perioadei desfăşurării campaniei, de către angajaţii SFS de comun cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi cei de la Inspectoratul de Stat al Muncii vor fi realizate un şir de acţiuni de informare, sensibilizare şi consultare a salariaţilor/angatorilor, interesaţi în aplicarea corectă şi eficientă a legislaţiei în raporturile de muncă, precum şi promovare a reformei fiscale.
        
O atenţie deosebită se va acordă explicării riscurilor şi dezavantajelor fenomenului utilizării muncii la negru şi/sau achitarea salariilor în plic şi efectele negative produse asupra societăţii şi a fiecărui cetăţean în mod individual precum şi a reducerii posibilităţilor de dezvoltare a angajaţilor.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările