România a aprobat oferirea primului lot de 20 de mii de doze de vaccin Republicii Moldova

România a aprobat oferirea primului lot de 20 de mii de doze de vaccin Republicii Moldova

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un prim lot de 20 de mii de doze de vaccin, din cele 200 de mii promise, vor fi oferite Republicii Moldova de către România. Ordonanţa a fost aprobată în şedinţa Guvernului României din 24 februarie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit premierului român, Florin Cîţu, după ce va fi publicată ordonanţa de urgenţă, va fi nevoie de o hotărâre de Guvern, care va fi luată pentru a fi siguri că dozele ajung în Republica Moldova cât mai rapid.

Preşedintele Maia Sandu a salutat decizia Guvernului României şi a remarcat că, aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. 

„Suntem recunoscători preşedintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului României, Florin Cîţu, şi poporului român pentru donaţia de vaccin şi solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a adăugat Maia Sandu.

Până la finele lunii februarie Moldova ar urma să primească încă 156 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania Oxford/AstraZeneca, prin platforma COVAX. Conform datelor Ministerului Sănătăţii, în Republica Moldova, până la 24 februarie, bilanţul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a trecut de 180 de mii, iar numărul deceselor a depăşit 3,8 mii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările