Rep. Moldova. Un inspector fiscal, reţinut după ce ar fi cerut de la un antreprenor 50.000 de lei

Rep. Moldova. Un inspector fiscal, reţinut după ce ar fi cerut de la un antreprenor 50.000 de lei

Un inspector principal al Direcţiei generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50 000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancţiona drept urmare a unui control fiscal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit materialelor cauzei penale, s-a stabilt că, pe 30 martie curent, inspectorul ar fi pretins de la administratorul unui SRL din Călăraşi mijloace băneşti ce nu i se cuvin în sumă de 50.000 lei, pentru a nu indica în actul de control final unele încălcări, depistate în cadrul „controlului planificat anual conform riscurilor”. 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, la sediul Direcţiei generale administrare fiscală Centru a fost efectuată măsura specială de investigaţii – transmiterea banilor în sumă de 20.000 de lei, sub controlul CNA, ceea ce constituie o parte din cele 50.000 de lei, pretinse anterior

Ofiţerii CNA au desfăşurat percheziţii în automobilul, biroul şi la domiciliul bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore şi urmează să fie cercetat penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările