Doi militari din Armata Naţională a Republicii Moldova, reţinuţi pentru trafic de droguri

Doi militari din Armata Naţională a Republicii Moldova, reţinuţi pentru trafic de droguri

Doi bărbaţi de 32 şi 41 de ani, originari din raionul Cahul, au fost reţinuţi în flagrant în timp ce vindeau droguri la consumatori. Cumpărătorii s-au dovedit a fi doi militari ai Armatei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspecţii au fost documentaţi de ofiţerii Direcţiei investigaţii infracţiuni legate de droguri a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, pe parcursul a două luni, perioadă în care au fost efectuate achiziţii de control şi acumulat probatoriul necesar pentru înaintarea învinuirii în baza art. 217/1 „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, în proporţii deosebit de mari”.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că suspecţii cultivau plante de cânepă, apoi vindeau mugurii de canabis şi a marijuanei.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliile şi automobilele suspecţilor, poliţiştii au  depistat peste 2 kg de marijuană, bani proveniţi din realizarea drogurilor, cântare la scara mică, precum şi dispozitive destinate consumului de droguri.

Drogurile erau vândute de la 150 până la 200 lei per gram. Astfel, dacă membrii grupării infracţionale  îşi realizau scopul infracţional, urmau să obţină un venit de aproximativ 400.000 de lei din vânzarea întregii cantităţi de droguri aflate în posesie.

Militarii sunt cercetaţi penal pentru păstrare de droguri, la aceştia au fost depistate câteva zeci de grame de droguri.

În cazul în care le va fi demonstrată vinovăţia,  cei doi bărbaţi, suspectaţi de comercializarea drogurilor riscă  închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările