Bunuri de 110 milioane de lei, printre care un bolid de lux, indisponibilizate de ARBI

Bunuri de 110 milioane de lei, printre care un bolid de lux, indisponibilizate de ARBI

FOTO cna.md

Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova anunţă aplicarea sechestrelor în valoare de 110 milioane de lei în cadrul unor dosare penale pornite pe spălare de bani, corupere şi trafic de droguri. Printre acestea se numără 8 autoturisme, 31 terenuri şi 52 construcţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, efectuate în cadrul unei cauze penale, a fost ridicat un automobil de model Range Rover, în valoare de peste 1 milion de lei, care aparţine unei persoane implicate în spălare de bani. 

Autovehiculul urmează a fi vândut anticipat, până la o eventuală decizie de confiscare în vederea conservării valorii acestuia şi asigurării recuperării eficiente a bunurilor spălate. În total de la persoana respectivă au fost sechestrate bunuri în valoare de circa 3 milioane de lei.

Amintim că Agenţia are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările