Sălajul a primit fonduri de la guvern cât un salariu decent

Sălajul a primit fonduri de la guvern cât un salariu decent

Sălajul a primit doar 3.000 de lei

3.000 de lei. Atât a primit judeţul Sălaj prin ultima hotărâre de guvern, publicată luni în Monitorul Oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin această hotărâre,  Executivul alocă spre primării bani din Fondul de rezervă pentru plata unor arierate şi pentru cofinanţarea unor proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile. Suma este, de departe, cea mai mică din toată ţara, următorul judeţ, de la coadă, fiind Galaţiul, care a primit, totuşi, 532.000 de lei.
Cei 3.000 de lei au fost alocaţi Primăriei Hida. Primarul Dorin Petruş a aflat de la noi că a primit aceşti bani şi ne-a declarat că el nu i-a cerut. „În primul rând, nu aş fi cerut doar 3.000 de lei, pentru că avem nevoie de aproape 500 de mii de euro pentru plata TVA-ului aferent unui proiect european în valoare de 2,5 milioane de euro. În al doilea rând, noi am primit în aprilie, prin HG 255, 360.000 de lei, iar în mai, prin OUG 15, ni s-au retras din cont 297.000 de lei, deci suma primită acum nu reprezintă, nici pe departe,returnarea banilor luaţi”, a precizat primarul.


Nici Instituţia Prefectului, care centralizează necesarul de bani de la primăriile din judeţ, nu a cerut, se pare, aceşti bani. „De la noi nu s-a cerut nimic, pentru nicio primărie”, ne-a declarat Oana Ciobanu, purtătorul de cuvânt.


Alocarea pentru comuna Hida s-ar putea datora, se pare, unui control al Curţii de Conturi făcut după controversata retragere de către Guvernul Ponta a sumelor acordate de Guvernul Ungureanu, în special primăriilor pedeliste (cum este şi cazul celei de la Hida).” În urma acestui control s-a stabilit că primăria Hida mai avea de primit suma de 3.000 de lei pentru plata arieratelor, sumă ce a fost alocată prin HG 705/2012”, ne-au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, la care am ajuns încercând să dăm de capătul acestei alocări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările