Pentru doi vecini, locatarii unui bloc din Zalău nu primesc scutire de la impozitul pe clădire

Pentru doi vecini, locatarii unui bloc din Zalău nu primesc scutire de la impozitul pe clădire

Unul dintre apartamente nu a fost izolat deloc

Pentru că la două apartamente lucrările de reabilitare termică nu au fost realizate conform recomandărilor auditorului energetic, locatarii unui bloc din Zalău nu vor putea beneficia de scutire de la plata impozitului de clădire, facilitate ce se poate acorda, potrivit Codului Fiscal, pe o perioadă de şapte ani.

Primăria Zalău a decis să respingă cererile de scutire la plata impozitului pe clădire formulate de locatarii blocului P59 de pe strada Tudor Vladimirescu. Aceştia reabilitaseră termic, pe cheltuiala lor, blocul în care locuiesc şi aveau dreptul, în consecinţă, conform Codului Fiscal, la scutire de la plata impozitului aferent locuinţei pe o perioadă de până la 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifică realizarea recomandărilor propuse de către auditorul energetic pentru clădiri.


 ”Nu au fost realizate toate măsurile de intervenţie recomandate de către auditorul energetic în certificatul de performanţă energetic sau, după caz, în raportul de audit energetic”. Mai exact, potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus luni, 26 ianuarie, aprobării consilierilor locali, la apartamentul 2 nu s-a realizat reabilitarea termică, iar la apartamentul 3 nu a fost schimbată tâmplăria.


Nu este pentru prima dată când cererile locatarilor care au investit în reabilitarea termică a blocurilor sunt respinse de Primărie. În octombrie 2014, spre exemplu, locatarii blocurilor H29 de spre strada Bogdan Petriceicu Haşdeu şi P21 de pe strada Dumbrava au avut parte de acelaşi ”tratament”. Din ianuarie 2012 şi până acum, doar patru blocuri au fost acceptate pentru a beneficia de scutire.

Citeşte şi Cum vrea Consiliul Judeţean să scape de drumurile proaste. Strategia pentru 2015

Brandurile care definesc Sălajul: ceapa de Pericei, pălinca şi imaginea unui mare român

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările