Povestea de groază din spatele apelului la 112 făcut de copila de 15 ani din Vaslui. Fata era abuzată sistematic de tatăl vitreg, dar mama refuză să-l părăsească

Povestea de groază din spatele apelului la 112 făcut de copila de 15 ani din Vaslui. Fata era abuzată sistematic de tatăl vitreg, dar mama refuză să-l părăsească

Ancheta în cazul adolescentei din judeţul Vaslui care în seara de 17 august a sunat la 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor, anunţând că a fost violată de tatăl vitreg, este coordonată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, dar faţă de agresor nu s-a luat nicio măsură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Vaslui (IPJ) Vaslui au anunţat că poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, fiind efectuate activităţi specifice acestui tip de infracţiune, iar procurorul de caz urmează ”să dispună măsuri legale în consecinţă”.  

Conducerea IPJ Vaslui a dispus verificări în cazul poliţiştilor care au intervenit în acest caz şi au lăsat fata de 15 ani sub acelaşi acoperiş cu agresorul după ce i-au luat declaraţii.

”Cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor în această cauză, referitor la măsurile care trebuiau luate pentru protecţia minorei, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări prin Compartimentul Control Intern”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de IPJ Vaslui.

Potrivit Codului de Procedură Penală, fiind vorba de o victimă minoră, poliţiştii aveau obligaţia de a o audia într-un spaţiu adecvat, în prezenţa unui psiholog şi a unui avocat din oficiu. Acest lucru nu s-a întâmplat, DGASPC Vaslui a aflat despre acest caz de la jurnalişti, în cursul zilei de luni, informare oficială primind abia astăzi,  după trei zile de la apelul fetei la 112.

Primele verificări efectuate astăzi la Griviţa acolo unde locuieşte arată că victima a continuat să locuiască sub acelaşi acoperiş cu tatăl-agresor până luni, 19 august, când bărbatul a plecat la muncă pe şantier în Bucureşti. Minora a relatat anchetatorilor că era abuzată de tatăl vitreg de un an de zile, dar i-a fost frică să îl reclame, fiind constrânsă psihic. Abia sâmbătă seara a rugat o prietenă din vecini să îi ofere telefonul pentru a suna la 112. Fata a povestit că era agresată sexual de tată atunci când mama era plecată la serviciu, iar ceilalţi fraţi nu erau acasă.

Mama copilei lucrează în municipiul Bârlad şi nu a bănuit nicio clipă ce i se întâmplă fetei. Femeia avea doi copii din prima căsătorie. După ce i-a murit soţul a început o nouă relaţie cu actualul partener, alături de care mai are doi copii.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, femeia nu doreşte separarea de fetiţă şi nici să plece din casa al cărei proprietar este agresorul. Mama copilei susţine că a investit mulţi bani în gospodărie, a contractat credite, iar acum nu concepe să părăsească gospodăria în care a investit. Ea este alături de copila sa. 

Adolescenta a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică. Ea prezintă tulburări emoţionale specifice victimelor abuzului sexual. 

Procurorii urmează să hotărască ce se va întâmpla atât cu minora, cât şi cu agresorul. Faţă de acesta din urma nu s-a luat nicio măsură preventivă, fiind cercetat în stare de libertate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: