Poliţistul care a ucis un copil la Gruia avea o alcoolemie de 1,60 mg alcool în sânge

Poliţistul care a ucis un copil la Gruia avea o alcoolemie de 1,60 mg alcool în sânge

Poliţistul nu este la prima abatere FOTO Corina Macavei

Adjunctul şefului Postului de Poliţie de la Gruia, Petre Nedelcu, cel care joi seară a lovit mortal un copil şi a băgat în spital alţi trei copiii este cercetat disciplinar. În urma probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,60 grame alcool în sânge.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţistul care a ucis un copil la Gruia nu este la prima abatere de acest gen. În anul 2011, pe când era şef de post la Rogova, tot în stare de ebrietate, a acroşat un biciclist. La vremea respectivă a scăpat uşor întrucât biciclistul nu a depus plângere penală împotriva sa.

„Colegul nostru este în poliţie de 12 ani, mai precis din 3 martie 2001. În 12 ani de zile nu a săvârşit decât o abatere disciplinară în anul 2011, când a fost şef de post la Postul de Poliţie Rogova. Atunci, a condus autospeciala de serviciu pe DN 56 A şi a acroşat un biciclist. În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit că avea o alcoolemie de o,23 mg pe litru alcool pur în aerul expirat. Vorbim de o abatere contavenţională şi nu o faptă de natură penală. La momentul respectiv s-a dispus cercetarea prealabilă conform Ordinului 400 în cadrul unui Consiliu de Disciplină, care a analizat cazul respectiv. Cercetarea disciplinară a fost amânată până la finalizarea dosarului penal , care s eafla la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi având în vedere calitatea sa de poliţist. Parchetul a dispus întrucât nu s-a depus plîngere penală la vremea respectivă neînceperea urmăririi penale în acel dosar. A fost reluată cercetarea disciplinară şi a fost sancţionat cu amânarea înaintării în gradul următor pentru o perioadă de un an, a patra sancţiune disciplinară din sancţiunile graduale aplicate în astfel de cazuri”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

IPJ Mehedinţi a declanşat cercetarea disciplinară concomitent cu cercetarea penală, însă în momentul de faţă cercetarea penală este suspendată până când se vor pronunţa procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Poliţistul este cercetat pentru săvâşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar alte trei persoane care l-au agresat sunt cercetate pentur tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri, ultraj la poliţişti şi distrugere.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi, comisarul şef Gabriel Lică, a precizat vineri că poliţistul avea o alcoolemie de 1,60 mg alcool în sânge.

„Accidentul s-a produs pe DN 56 B, în localitatea Gruia, se afla singur în autoturism. Din cauza consumului de alcool, acesta a părăsit sensul său de deplasare, a ptruns pe contrasens şi a lovit acel grup de copii, care se aflau parţial pe partea carosabilă. Din cauza agresiunilor comise asupra sa nu a putut sufla în aparatul etilotest, poliţistului i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei . În urma testului eeectuat are o alcoolemie de 1,60, respetiv 1,45 mg alcool în sânge . Autoturismul condus de el aparţinea cumnatului său”, a declarat comisarul şef Gabriel Lică.

Citiţi şi:

Şeful de Post de la Gruia a lovit mortal un copil şi a băgat în spital alţi trei copiii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările