Timişoara-Capitala Culturală Europeană, dincolo de vorbe. Primăria a dat aproape 1 milion de euro, Ministerul Culturii doar 7.000 de lei

Timişoara-Capitala Culturală Europeană, dincolo de vorbe. Primăria a dat aproape 1 milion de euro, Ministerul Culturii doar 7.000 de lei

Asociaţia Timişoara 2021 se descurcă cum poate

Primăria Timişoara a contribuit în 2019 cu 96 la sută din banii care au intrat în conturile Asociaţiei Timişora Capitala Culturală Europeană 2021.

Despre subfinanţarea Asociaţiei Timişoara 2021 s-a vorbit mult pe parcursul acestui an, în special după plecarea directorului artistic Chris Torch.
 
Deşi Guvernul a emis vara aceasta o ordonanţă prin care asociaţia care se ocupă de implimentarea proiectului Timişoara-Capitala Culturală Europeană în 2021, urmează să primească 53 de milioane de lei în următorii ani, deocamdată tot greul cade pe Primăria oraşului. Acesta a contribuit cu 96 la sută din banii care au intrat în conturile asociaţiei, în 2019.
 
“Se vorbeşte mult despre calitatea de viitoare capitală culturală europeană a oraşului nostru. S-a vorbit mult şi înainte de a-l obţine, s-a vorbit că n-avem nicio şansă, vă amintiţi, se vorbeşte acum că susţinem cu toţii proiectul, că toţi vrem ca oraşul nostru, ţara noastră să iasă cât mai bine!
 
Ei bine, hai să vedem cum stau lucrurile în planul faptelor! Iată cine şi cu cât susţine acest extraordinar titlu câştigat atât de greu de oraş în competiţia cu alte 13 oraşe printre care cele mai importante din România: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Craiova etc.
 
Deci, Primăria Timişoara, susţinătorul nr. 1 detaşat puternic de tot, cu 96% contribuţie la totalul fondurilor!”, a scris primarul Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook, prezentând şi un tabel cu cifrele furnizate de Asocaţia Timişoara 2021.
 
Conform acestora, Primăria Timişoara a alocat aproape 1 milion de euro (4.072.000 de lei) pentru Asociaţia Timişoara 2021, în vrem ce încasările de la Ministerul Culturii sunt de doar de 7.000 de lei. Consiliul Judeţean Timiş a alocat 6.000 de lei, Universitatea de Vest tot 6.000 de lei, Universitatea de Arte Plastice din Bucureşti a virat 12.000 de lei, iar Clubul Rotary 6.200. 
 
Din sponsorizări şi cotizaţii s-au strâns în acest an 127.920 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: