Proiect spectaculos de reabilitare a unei clădiri istorice din Timişoara. Se extinde cu un corp nou de clădire FOTO

Proiect spectaculos de reabilitare a unei clădiri istorice din Timişoara. Se extinde cu un corp nou de clădire FOTO

Imobilul de pe strada Paris FOTO Facebook/ADR Vest

În cadrul proiectului european, se va reabilita complet faţada clădirii existente, se va construi o clădire anexă, respectiv se va crea un spaţiu de promenadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirea în care a funcţionat cândva Biblioteca Britanică, de pe strada Paris din Timişoara, se va transforma cumplet în urma unei investiţii pe fonduri europene, de care beneficiază Universitatea de Vest.

Proiectul care priveşte extinderea spaţiilor de învăţământ a UVT, cuprinde reabilitarea generală a imobilului istoric, extinderea cu un corp nou de clădire şi mansardarea construcţiei existente. 
 
Vor rezulta 15 săli de seminar şi trei de curs, trei spaţii expoziţionale, un amfiteatru cu o capacitate de 120 de locuri, un cabinet pentru activităţi practice, două centre colaborative, două birouri administrative şi alte spaţii conexe.
 
Lucrările de construcţii sunt în curs de desfăşurare, gradul de realizare fiind de aproximativ 28%. 
 
Conform celor de la ADR Vest, s-au realizat lucrări de rezistenţă la corpul nou şi cel existent, lucrări de arhitectură, respectiv desfaceri şi demolări, protecţii si izolaţii, compartimentări, finisaje interioare şi exterioare, refacerea învelitorii şi realizarea terasei necirculabile, hidroizolarea demisolului, lucrări la partea de tâmplarie şi de instalaţii (termice, de climatizare, electrice, de detectare incendiu) etc. 
 
 
Construcţia va fi refuncţionalizată pentru activităţi educaţionale destinate ciclurilor de master şi doctorat. 
 
În imobilul de pe strada Paris ar urma să fie integraţi 1.450 de masteranzi şi doctoranzi, alături de cadre didactice de la cinci facultăţi ale UVT (Economie şi Administrare a Afacerilor, Drept, Sociologie şi Psihologie, Litere, Istorie şi Teologie, Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării), care în infrastructura realizată să beneficieze de condiţii de creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii pe piaţa muncii.
 
 
Valoarea totală a investiţiei este de 11,1 milioane lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 10,8 milioane lei.
 
 
Data de finalizare, conform contractului, este 30.09.2022.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările