Imagini spectaculoase de la restaurarea domului catolic din Timişoara FOTO

Imagini spectaculoase de la restaurarea domului catolic din Timişoara FOTO

Restaurarea domului din Piaţa Unirii

Restaurarea Domului Romano-Catolic din Timişoara este în plină desfăşurare. Se lucrează în interiorul bisericii, la acoperiş, în subsol cât şi în laboratoarele un sunt restaurate obiectele de cult, precum statuile sau picturile.

Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii, o clădire simbol a Timişoarei, se află în plin proces de reabilitare. Lucrările sunt realizate în proporţie de aproximativ 55% la această oră, anunţă ADR Vest. 

GALERIE FOTO

Proiectul cuprinde lucrări interioare şi exterioare de renovare, conservare şi reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timişoara şi a împrejmuirii, în vederea integrării acestui monument istoric în circuitul turistic naţional şi internaţional.  
 
În laboratoare se restaurează componentelor artistice ale catedralei: pictura murală, lemn, vitralii, pictură pe pânză, statui etc. 
 
Se lucrează şi la restaurarea criptei şi a pietrelor tombale ale personalităţilor care îşi au locul de veci în cripta de sub nava Domului. 

Faţa Domului Romano-Catolic din Timişoara se va schimba în urma unei investiţii de aproximativ cinci milioane de euro, bani din fonduri de la Uniunea Europeană. 
 
Data de finalizare a proiectului este 1 iulie 2021. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările