Dominic Fritz, după decizia Guvernului de a anula restricţiile de noapte în Timişoara: Este o victorie a normalităţii

Dominic Fritz, după decizia Guvernului de a anula restricţiile de noapte în Timişoara: Este o victorie a normalităţii

Dominic Fritz

Anunţul de astăzi privind libertatea de mişcare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea şi va susţine economia, în special sectorul Horeca, susţine Dominic Fritz.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, hotărârea prin care propune următoarele măsuri: fără certificat verde pentru copiii până în 12 ani, carantina de noapte în weekend de la incidenţa de 6 la mie şi doar pentru nevaccinaţi, precum şi accesul la restaurantele din mall-uri doar pe baza certificatului verde, când rata de infectare în localitate trece de 3 la mie.
 
Astfel, deciziile luate ieri de către CJSU, şi anume că magazinele se închid la ora 18.00, iar între orele 20.00 şi 5.00 este nevoie de declaraţie pentru ieşirea din casă, nu mai sunt valabile. În Timişoara, rata de infectare mai mare de peste 4/1000 de locuitori.

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a salutat decizia premierului Florin Cîţu de a reveni asupra hotărârii de a impune restricţii generalizate asupra localităţilor, pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi deopotrivă.

 
„Anunţul de astăzi privind libertatea de mişcare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea şi va susţine economia, în special sectorul Horeca. Este o victorie a normalităţii şi mă bucur că vocea noastră s-a făcut auzită. Apelul de ieri cerea exact acest tip de acţiune: libertate de mişcare şi de întrunire a celor vaccinaţi, cu respectarea măsurilor de protecţie încurajarea şi extinderea vaccinării, sprijinirea mediului economic. Dar să nu uităm: situaţia este în continuare foarte serioasă. Spitalele din Timişoara sunt pline. Vă rog mult să fiţi la fel de precauţi cum aţi fost la începutul pandemiei. Purtaţi mască, păstraţi distanţa şi, dacă nu aţi făcut-o deja, vaccinaţi-vă. Este singura cale să ieşim din acest coşmar”, a transmis Dominic Fritz.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările