Cum arată cel mai nou bulevard din Timişoara, realizat din banii unui investitor privat. Se va putea circula după ce primăria va accepta donaţia FOTO

Cum arată cel mai nou bulevard din Timişoara, realizat din banii unui investitor privat. Se va putea circula după ce primăria va accepta donaţia FOTO

Bulevardul de la ISHO este finalizat FOTO Ş.Both

Drumul care traversează cartierul ISHO a fost proiectat şi executat în regim de bulevard cu patru benzi pe cheltuiala firmei omului de afaceri Ovidiu Şandor, urmând acum ca lucrarea să fie donată oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul drum care treversează cartierul ISHO este gata de inaugurare. S-au făcut marcajele rutiere, s-au montat semnele de cirulaţie şi semafoarele, iar acum se aşteaptă să fie preluat de către Primăria Timişoara.
 
 
Bulevardul pe patru benzi face parte dintr-un proiect public-privat de anvergură, acesta fiind finanţat de dezvoltatorul imobiliar de la ISHO, urmând să fie donat municipalităţii. Drumul va asigura o legătură coerentă a inelului II de circulaţie, între sensul giratoriul de pe strada Pestalozzi şi strada Bader. 
 
“Noi am avut o obligaţie de a realiza acest bulevard. L-am făcut conform proiectului şi autorizaţiei de construcţie, lucrarea a fost recepţionată şi am făcut către primărie oferta de donaţie, aceasta e procedura legală. Aşteptăm acuma primăria să aprobe HCL-ul prin care să accepte donaţia, aşa încât terenul şi toată amenajarea stradală să devină proprietatea primăriei. Doar primăria poate opera un drum public. De aceea acum nu e deschis traficului”, a declarat omul de afaceri Ovidiu Şandor.   
 
 
În continuarea proiectului, se vor realiza şi două poduri peste Bega, unul rutier şi o pasarelă pietonală. Proiectul tehnic a fost realizat  de cei de la ISHO, iar construcţia se va realiza din fonduri din partea primăriei. 
 
„După ce anul trecut lucrurile au durat foarte mult la Ministerul Transporturilor, acum primăria aşteaptă un ultim aviz de la Direcţia de Mediu a Municipiului. După care primăria ar putea începe demersurile legate de licitaţii, construcţii... Teoretic se poate chiar anul acesta. Dar bulevardul poate fi deschis deja, ar putea fi util inclusiv pentru accesarea parcajul public supraetajat pe care l-am realizat la ISHO”, a mai spus Ovidiu Şandor.

Vă mai recomandăm:

FOTO Proiect futurist la Timişoara. Un nou pod rutier şi o pasarelă pietonală peste Bega

Proiectul care va schimba faţa Timişoarei. Singurul cartier din România gândit pentru pietoni şi biciclişti FOTO

Începe construirea blocurile viitorului în Timişoara: parc, piscină, locuri de joacă şi pistă de alergat. „Primul cartier cu adevărat nou construit după Revoluţie“

Ovidiu Şandor preia un teren abandonat şi construieşte un amplu cartier rezidenţial în centrul Timişoarei

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările