Se vorbeşte tot mai des în ultimele săptămâni despre faptul că Florin Cîţu a împins PNL în braţele lacome, lipsite de scrupule ale PSD. Dar se uită că această coaliţie este firească în condiţiile în care cele două partide au fost împreună la guvernare multă vreme, că există membri care au pendulat între un partid şi altul, că există asemănări ideologice şi doctrinare etc. Monstruoasa coaliţie nu este între PNL şi PSD, ci între PNL şi AUR.

acum 3 zile · comentarii (24)

După ce luni de zile am fost păcăliţi cu lupta politică internă, prin care unii mioritici i-au dat jos, din fotolii înalte, pe oficiali de pripas, mai nou avem parte de Commedia dell'arte a unor iluştri decidenţi răsăriteni, care îşi joacă rolurile cu o măiestrie de parcă au început şi ei să creadă legendele geopolitice oferite, cu generozitate, opiniei publice internaţionale.

acum 3 zile · comentarii (16)

Recenta producţie cu „Norma” de Bellini îşi continuă drumul de succes pe afişele primei scene lirice naţionale. Într-o jumătate de lună s-au programat patru spectacole cu distribuţii atractive, prin care s-au remarcat, am mai notat, debutul sopranei Veronica Anuşca şi prezenţele renumitelor artiste internaţionale Elena Moşuc şi Ruxandra Donose.

acum 3 zile · comentarii (0)

În data de 10.11.2021, presa din România a semnalat publicarea sondajului de opinie intitulat ”Identitatea naţională şi relaţiile cu Ungaria, în rândul maghiarilor din Transilvania - 2021/Nemzeti identitás és Magyarországhoz való viszony az erdélyi magyarok körében 2021.

acum 5 zile · comentarii (40)

Strecor în fiecare cadou pentru copii şi câte o carte. Îmi place să cred că dintre acelea care rezistă probei timpului, care la fiecare nouă lectură dezvăluie sensuri noi, te sensibilizează, îţi dau de gândit şi, într-un fel sau altul, te formează şi te fac mai puternic.

acum 5 zile · comentarii (5)

Criza politică guvernamentală, care durează de două luni de zile, şi-a atins scopul, iar negocierile dintre partidele politice ale noii coaliţii parlamentare majoritare, care va genera un guvern de coaliţie prin rotaţie, au fost prezentate presei şi publicului ca fiind dure, cu privire la desemnarea premierului şi la repartizarea ministerelor în noua guvernare rotativă.

acum 5 zile · comentarii (13)

Cam la aşa ceva trebuie că se gândea Marcel Ciolacu când a emis aserţiunea. Pas cu pas PSD îşi atinge scopurile. Fără Cîţu premier, cu Nicolae Ciucă care ascultă de Iohannis, nu de Cîţu sau de PNL. Cu ministerul Finanţelor, cel care împarte banii cui trebuie să-i împartă. Adică baronilor PSD. Este adevărat că premierul are ultimul cuvânt.

acum 7 zile · comentarii (19)

Noi nu acceptăm obligaţii. Noi avem drepturi. Aşa că apelăm la ceea ce ştim să facem mai bine, de secole încoace: ungem balamaua! Căutăm gaura din sistem pe unde să strecurăm şpăguţa. Sigur este ea undeva. Şpaga e nemuritoare. Lăcomia e veşnică.

acum 8 zile · comentarii (30)

Cu o cadenţă de două proiecte depuse lunar doar anul acesta, Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 este, probabil, una dintre cele mai modificate legi din România, în Parlament. Ceea ce, dincolo de succesiunea ameţitoare a miniştrilor învăţământului – aproape 30 în 31 de ani,– explică oarecum situaţia în care se află şcoala românească.

acum 7 zile · comentarii (2)

De mai multă vreme ştim că zidurile groase ale Casei Poporului sunt făcute de arhitecţii lui Ceauşescu anume să oprească cunoaşterea realităţii, izolându-i pe aleşii neamului de chiar poporul care i-a trimis în acest loc de huzur. Înăuntru stucaturi, fotolii, mâncare ieftină, afară... nu mai contează.

acum 8 zile · comentarii (15)

În plină pandemie, mai bine de jumătate dintre copiii României nu au fost consultaţi niciodată cu privire la deciziile luate în ceea ce priveşte şcoala – cu tot şirul de suspendări ale orelor cu prezenţă fizică şi trecerea şcolii în online, cu vacanţele forţate, cu tăierea tematicilor pentru examenele naţionale, cu educaţia remedială (care, ca pisica lui Schrödinger, există şi nu există în acelaşi timp, pe hârtie, respectiv în realitate).

acum 9 zile · comentarii (3)

După ce a terminat de asfaltat şi renovat tot oraşul (sarcasm, că ştim cu toţii că aşa ceva nu e posibil la noi), Excelenta Sa Nicolae „să moară toţi duşmanii mei” Robu a semnat un edict istoric. De azi şi pentru totdeauna, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Timişoara, oraşul martir, primul oraş liber din România, se eliberează din nou. De această dată, de sub tirania manelelor şi dictatura grătarelor.

acum 2 ani · comentarii (7)

Eram studentă când am aflat povestea criminalului de război Androhov din Bulci. Făceam parte din Asociaţia culturală Ariergarda din Timişoara şi am început să investigăm cazul unui posibil criminal de război, un soi de doctor Mengele, care lucra într-un lagăr şi care s-ar fi refugiat la finalul conflagraţiei mondiale în comuna Bata, satul Bulci, judeţul Arad.

acum 5 ani · comentarii (12)

Aveam vreo 14 ani pe atunci şi adormeam seara cu groaza că o să pice şi peste noi o bombă până dimineaţă. La vecinii încă iugoslavi era război, asta auzeam peste tot, iar lăţimea Dunării nu mai părea destulă ca să ne separe de o lume a violenţei şi a morţii. În unele nopţi puteam să jur că se aude bubuitul rachetelor de croazieră.

acum 5 ani · comentarii (13)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 5 ani · comentarii (17)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 8 ani · comentarii (17)
Modifică Setările