Un director de la stat susţine că a plătit pentru jumătate de apartament în Florida mai puţin decât pentru o garsonieră în Timişoara

Un director de la stat susţine că a plătit pentru jumătate de apartament în Florida mai puţin decât pentru o garsonieră în Timişoara

Şeful societăţii de administrare a pieţelor din subordinea Primăriei Timişoara şi-a trecut în ultima declaraţie de avere achiziţia unui apartament în Florida. Directorul de la Pieţe susţine că preţul pe care l-a plătit pentru jumătate din apartamentul din Florida este mai mic decât al unei garsoniere în Timişoara.

Iniţiatorii Legii Mirosurilor le liniştesc pe gospodine, dar îi avertizează pe marii poluatori olfactivi: „Trebuie să ajungem şi noi la standarde de viaţă civilizată“

Iniţiatorii Legii Mirosurilor le liniştesc pe gospodine, dar îi avertizează pe marii poluatori olfactivi: „Trebuie să ajungem şi noi la standarde de viaţă civilizată“

Legea mirosurilor, care a fost aprobată de Parlament cu o majoritate covârşitoare şi care a creat unele controverse, aşteaptă să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Iniţiatorii legii au venit cu lămuriri arătând că legea îi vizează în primul rând pe marii poluatori care produc mirosuri cu impact asupra sănătăţii.

Zilele trecute am avut un vis. Se făcea că sunt într-o piaţă mare, cu lume multă care se tot holba şi râdea zgomotos atunci când se uitau la mine şi familia mea, soţia şi cei doi copii. Inima-mi bătea destul de tare şi, nu prea ştiu de ce, dar frica pusese stăpânire pe mine, iar ai mei păreau şi mai speriaţi decât eram eu. Scâncetele lor înăbuşite mă sufocau şi cu greu puteam să rămân drept, în picioare.

acum 17 zile · comentarii (118)

Întrebarea este justificată deoarece, la modul cel mai vizibil, lucrurile deraiază grav. Acum nu mai este vorba despre despre patimi politice, convingeri doctrinare, sau intoleranţe motivate sau faţă de un preşedinte al SUA anunţat drept candidat la propria sa succesiune într-un climat de violenţă aproape de neînchipuit pentru ceea ce se prezenta drept cea mai stabilă demcraţie a planetei.

acum 17 zile · comentarii (72)

Cum să vă gestionaţi emoţiile este treaba psihologilor, părinţilor, diriginţilor. Sfaturile mele se referă la modul de rezolvare şi redactare a soluţiilor la problemele primite. Aceste sfaturi sunt rezultatul a peste 40 de ani de profesorat în matematică, inclusiv pentru pregătirea examenelor de absolvire. Poate elevii nu citesc sfaturile mele, dar părinţii le pot semnala copiilor lor, dacă apreciază că merită a fi citite.

acum 16 zile · comentarii (11)

În ultimele trei săptămâni am asistat cum o parte a oraşelor din Statele Unite erau pe cale să se cufunde în haos şi violenţă. Uciderea lui George Floyd, în timp ce era reţinut de o patrulă de poliţie, a declanşat un val de proteste antirasiale în peste 75 de oraşe din Statele Unite – din New York şi până în California, şi din Minneapolis şi până în Houston (oraşul de unde era originar Floyd), cu o intensitate fără precedent în ultimele decenii.

acum 17 zile · comentarii (17)

Doamna (hmm, doamna?) Renate Weber, ridicată de PSD, ca un hatâr făcut tovarăşului său întru ticăloşii, Tăriceanu-Popescu Anton Călin, la rangul nemeritat de Avocat al Poporului, se dă de ceasul morţii să dovedească prin toate vorbele şi faptele sale că este îndreptăţită să fie zilnic lăudată de fiţuica de propagandă rusă „Sputnik”.

acum 16 zile · comentarii (13)

Un nou discurs foarte bun al preşedintelui Macron. Al patrulea de la începutul crizei. A reluat teme din discursurile anterioare şi a subliniat promisiunile îndeplinite. Mesajul de astăzi: deşi a fost o dificultate neaşteptată, Statul a ştiut ce face şi are un plan bun pentru ceea ce urmează.

acum 17 zile · comentarii (7)

Dragă top (fake?) leadership PNL, ţi-o zic şi de la obraz, că de vorbă bună văd că nu pricepi. De ce-ţi baţi joc pe faţă de propriii (cu trei i, să fie corect gramatical) tăi simpatizanţi/membri, directori, dar şi de elevi, părinţi şi profesori care aşteaptă de luni bune să publici naibii odată haşgeul ăla cu înfiinţarea şcolilor-pilot? Nu ţi-e ruşine de ridicolul în care te-ai împotmolit singur, în public? Ce-aştepţi? De ce ţi-e frică?

acum 18 zile · comentarii (5)

Uniunea Europeană a ajuns într-un moment al deciziilor esenţiale, cele care îi testestează angajamentul fundamental de solidaritate. Ce mai înseamnă colaborarea generoasă între membrii UE şi solidaritatea între naţiuni, dacă unele state strâmbă din nas şi pun în impas negocierile pentru planul de redresare economică? E nevoie de unitate pentru că adâncirea crizei în statele din sudul Europei poate avea un efect al bulgărelui de zăpadă.

acum 17 zile · comentarii (9)

În timpul celor peste 40 de ani de comunism s-a scris enorm în genurile aşa-numite „populare“, impropriu tratate de critică drept literatură de consum. Sefişti precum Vl. Colin sau Bărbulescu şi Anania, autori de poliţiste ca L. Neamţu şi Vl. Muşatescu, dar şi autori pentru copii şi tineret precum Chiriţă, Tudoran sau Pancu-Iaşi au avut tiraje uriaşe la acea vreme, lăsând în urmă cărţi care oricând merită canonizate şi pot fi reeditate cu folos.

acum 19 zile · comentarii (14)

Într-o toamnă, îmi amintesc bine, întorcându-mă la Slătioara de la Bistriţa Olteană, în pădurea dinaintea căreia se petrecuse primul Festival de Artă şi Cultură Romano, tulburat de bogăţia spiritualităţii unei etnii care se ambiţionase la iniţiativa liderului ei să-şi dezvăluie valorile identitare atât de bogate, m-am oprit o clipă la Hurezi, în marginea platoului care adăposteşte de zeci de ani Târgul Ceramicii de Hurezi.

acum 20 zile · comentarii (2)

După ce a terminat de asfaltat şi renovat tot oraşul (sarcasm, că ştim cu toţii că aşa ceva nu e posibil la noi), Excelenta Sa Nicolae „să moară toţi duşmanii mei” Robu a semnat un edict istoric. De azi şi pentru totdeauna, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Timişoara, oraşul martir, primul oraş liber din România, se eliberează din nou. De această dată, de sub tirania manelelor şi dictatura grătarelor.

acum 7 luni · comentarii (7)

Eram studentă când am aflat povestea criminalului de război Androhov din Bulci. Făceam parte din Asociaţia culturală Ariergarda din Timişoara şi am început să investigăm cazul unui posibil criminal de război, un soi de doctor Mengele, care lucra într-un lagăr şi care s-ar fi refugiat la finalul conflagraţiei mondiale în comuna Bata, satul Bulci, judeţul Arad.

acum 4 ani · comentarii (12)

Aveam vreo 14 ani pe atunci şi adormeam seara cu groaza că o să pice şi peste noi o bombă până dimineaţă. La vecinii încă iugoslavi era război, asta auzeam peste tot, iar lăţimea Dunării nu mai părea destulă ca să ne separe de o lume a violenţei şi a morţii. În unele nopţi puteam să jur că se aude bubuitul rachetelor de croazieră.

acum 4 ani · comentarii (12)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 4 ani · comentarii (16)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 7 ani · comentarii (17)
Postari Recente