Târgu-Mureş: Zeci de contestaţii la examenul de Titularizare

Contestaţiile se depun şi astăzi până la ora 18.00, urmând ca miercuri candidaţii să afle notele finale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de candidaţi mureşeni au fost nemulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de Titularizare şi au depus astăzi contestaţii. Acestea vor fi analizate mâine, iar miercuri candidaţii vor afla rezultatele finale. Din cei 1.390 de candidaţi care au participat la examen, 982 au obţinut note sub 7. Un număr de 374 de candidaţi au obţinut note între 1 şi 4,99, 376 de lucrări au fost notate de la 5 la 5,99 şi 232 de lucrări au primit note între 6 şi 6.99.

Contestaţii pe bandă rulantă

Numărul mare de note mici i-a făcut pe mulţi candidaţi să vină astăzi la cele cinci centre de examinare din Târgu-Mureş pentru a contesta punctajul obţinut. Printre aceştia s-a aflat şi Eugenia Dan, de 23 de ani care a susţinut examenul la Limba şi Literatura Română. „Am dat examen pentru un post titular de educatoare. Am fost foarte mulţumită de lucrarea mea, subiectele mi s-au părut uşoare şi chiar am ştiut. După calculele mele ar fi trebuit să obţin cel puţin nota 7, dar am primit doar 4,60. Sunt foarte dezamăgită şi am venit să depun contestaţie. Sper ca după recorectare să obţin o notă mai mare”, spune tânăra.

Doar la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, unul din cele cinci centre de examinare se înregistraseră până la ora 12.00 circa 30 de contestaţii, iar numărul acestora era în creştere pentru că termenul limită de predare a fost stabilit pentru ora 18.00.

Concurenţă acerbă

În judeţul Mureş au fost scoase la concurs 241 de posturi titularizabile, iar numărul de candidaţi înscrişi a fost de circa 1.700. „Pentru aceste 241 de posturi intră în discuţie cei care au obţinut note peste 7.  Chiar dacă sunt aproximativ 400 de note peste 7 pentru că la educatori sau învăţători de exemplu, numărul rezultatelor peste 7 este mai mare decât numărul de posturi disponibile”, a precizat Dumitru Matei, inspector şcolar general.

Candidaţii care au obţinut note peste 5 vor putea ocupa un post de suplinitor,  pentru anul şcolar 2010-2011 fiind disponibile circa 1.000 de astfel de posturi.

Fraude la Titularizare

La examenul de Titularizare desfăşurat în judeţul Mureş s-au înregistrat cinci cazuri de fraudă, dintre care patru au fost tentative de copiere şi o lucrare a fost descoperită cu un semn distinctiv. În timpul corectării, alte două lucrări au fost descoperite cu semn distinctiv şi au fost anulate. La data desfăşurării examenului 55 de candidaţi au părăsit sala după aflarea subiectelor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările