Ursul prins în laţ lângă un sat din Gorj a fost mutat la o distanţă de 20 de kilometri

Ursul prins în laţ lângă un sat din Gorj a fost mutat la o distanţă de 20 de kilometri

Ursul a fost mutat la o distanţă de 90 de kilometri

Ursul care a fost prins într-un laţ, vineri dimineaţă, lângă un sat din judeţul Gorj a fost mutat la o distanţă de 20 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un jandarm aflat în timpul liber a observat animalul şi a dat alarma. Pentru tranchilizarea şi mutarea ursului au acţionat mai multe echipaje.
 
„În dimineaţa asta, un jandarm aflat în timpul liber a observat un urs prins într-un cablu, în apropierea caselor din satul Crasna din Deal. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj a pus în aplicare procedura de lucru pentru gestionarea incidentelor generate de animalele sălbatice, deplasând la faţa locului efectivele necesare blocării şi asigurării perimetrului respectiv, precum şi înştiinţării cetăţenilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol generat de prezenţa animalului sălbatic, dat fiind faptul că ursul se găsea la aproximativ 100 m de sat.
 
Împreună cu poliţişti, comisari ai Gărzii de Mediu Gorj, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Gorj, Autorităţii pentru Protecţia Mediului Gorj şi cu sprijinul autorităţilor locale din comuna Crasna, am acţionat pentru eliberarea ursului din cablul de sârmă.Cu ajutorul lucrătorilor silvici şi a celor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Ariile Naturale Protejate am identificat o zonă potrivită pentru relocare în condiţii de siguranţă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru urs, situată în mediul montan la aproximativ 20 km distanţă de satul Crasna din Deal.
 
Întreaga acţiune de eliberare şi relocare a beneficiat de sprijinul unui echipaj SMURD. Ulterior, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj, a fost emis un semnal RO-ALERT pentru înştiinţarea tuturor locuitorilor comunei Crasna despre relocarea ursului în zona montană.
 
Mulţumim tuturor cetăţenilor comunei Crasna pentru sprijinul acordat autorităţilor în gestionarea acestei situaţii. Jandarmeria Gorj reaminteşte populaţiei că, în astfel de cazuri, este necesar să acţioneze cu prudenţă, anunţarea autorităţilor fiind cea mai importantă măsură“, a transmis Jandarmiera Gorj.
 
De asemenea, poliţia a deschis un dosar penal pentru braconaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările