Român care trăieşte în Bavaria: „Măsurile impuse de autorităţi sunt draconice“

Român care trăieşte în Bavaria: „Măsurile impuse de autorităţi sunt draconice“

Marius Petrişor trăieşte de mai mulţi ani în Germania

Masca de protecţie FFP2 este obligatorie în landul Bavaria în toate mijloacele de transport în comun şi la cumpărături. Românii care trăiesc în această zonă a Germaniei s-au conformat, iar, atunci când uită să poarte masca impusă de autorităţi, ceilalţi cetăţeni le amintesc că trebuie să se conformeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Măştile sunt vândute în drogherii, farmacii şi online. Românul Marius Petrişor lucrează de mai mulţi ani în Germania. Acesta şi-a achiziţionat masca masca de protecţie FFP2 cu preţul de 0,99 Eurocenţi. „Măsura a fost luată doar pentru regiunea Bavaria, deoarece aceste măşti sunt mult mai eficiente decât restul şi aici sunt şi mari aglomerări urbane, fiind o zonă foarte dezvoltată economic şi industrial. Măştile se găsesc peste tot. Nu este o problemă să le achiziţionezi. În farmacie costă mai mult. O astfel de mască se vinde şi cu 2,5 Euro, dar am cumpărat-o din magazin cu 0,99 Eurocenţi“. 
 
Românul ne spune că, din obişnuinţă, a uitat să poarte în magazin masca impusă de autorităţi şi, atunci, ceilalţi clienţi l-au privit urât: „Pur şi simplu am uitat că trebuie să îmi pun altă mască. Ceilalţi clienţi din magazin mă priveau urât din acest motiv. Simţeam din privirile lor cum îmi reproşează acest lucru“. 
 

 „Nu avem voie să circulăm la o distanţă mai mare de 15 kilometri de locuinţă“

Marius Petrişor ne-a explicat că în zona în care trăieşte sunt măsuri draconice: „Nu avem voie să circulăm la o distanţă mai mare de 15 kilometri de locuinţă fără un motiv justificat. Eu m-am deplasat aproximativ 50 de kilometri până la locul de muncă şi am avut un document eliberat de către angajator. Sunt măsuri stricte. Este ordine. Nu ai voie să pleci din casă după ora 21,00. Sunt deschise doar magazine de produse de strică necesitate, restul fiind închise“. 
 
Şi în spitalele din Germania bate vântul în această perioadă. „Am fost în spital cu unele probleme de sănătate şi am văzut multe paturi goale“, ne spune gorjeanul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările