UPDATE Propunere de arestare preventivă pentru Condescu şi Temelescu. Procesul a fost amânat pentru mâine, la ora 11.00

UPDATE Propunere de arestare preventivă pentru Condescu şi Temelescu. Procesul a fost amânat pentru mâine, la ora 11.00

Propunere de arestare preventivă pentru Condescu şi Temelescu

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va face propunere de arestare preventivă pe numele lui Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii, şi a lui Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte.

Ştiri pe aceeaşi temă

ORA 18: 55 Procesul în care se va judeca propunerea procurorilor privind emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele preşedintelui clubului Pandurii a fost amânat pentru mâine, la ora 11.00.

ORA 18:00 Procesul privind judecarea măsurii de arestare preventivă se va judeca la Tribunalul Gorj. Deocamdată, procesul nu a început.

ORA 17:15 Condescu a fost pus în libertate după ce ordonanţa de reţinere pe 24 de ore a expirat. Acesta a fost la sediul clubului de fotbal Pandurii şi al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, în fruntea căreiase află şi a declarat doar atât: „La Pandurii e iubire şi suferinţă“.

ORA 16: 30 Procurorii au prezentat acuzaţiile care îi sunt aduselui Condescu. Acesta este acuzat că a luat în interes personal din banii clubului Pandurii suma de 2,6 milioane de lei. Acuzaţia de fals constă în faptul că trei contracte cu firma detichete de masă  EDENRED erau false. Acestea   nu au fost semnate de reprezentanţii societăţii, iar ştampila nu era autentică. În acest fel, fosta SNLO a fost indusă în eroare. Banii pentru tichetele de masă livrate de EDENRED la SNLO au ajuns la Pandurii, şi nu la firma respectivă, ca urmare a contractelor falsificate. În acest fel, în conturile echipei Pandurii au intrat sume de bani care se ridică la valoarea de 3,4 milioane lei. EDENRED a recuperat, din această sumă doar 1,6 milioane de lei, bani pe care Condescu i-a achitat după începerea cercetărilor penale.

De asemenea, acuzaţia de înşelăciune constă în faptul că, în perioada 2011-2013, Marin Condescu a împrumutat în mod repetat clubul cu bani luaţi din bancă în nume în nume personal. Condescu este suspectat că şi-a însuşit în interes personal 2,6 milioane de lei, care ar reprezenta diferenţa de curs valutar dintre lei în euro.

ORA 15:50 În aproximativ 30 de minute, Condescu şi Temelescu vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă instanţei de judecată. Acuzaţiile împotriva lui Condescu constau în: înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani.

ORA 15: 45 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va formula cerere de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Condescu şi Temelescu.

Potrivit poliţiştilor, Condescu a împrumutat clubul din împrumuturi luate în nume personal, după care a restras de la club mai mulţi bani. „Poliţiştii au constatat faptul că în perioada 2011 - 2013, suspectul, în vârstă de 57 de ani, în calitate de preşedinte al unui club sportiv, a împrumutat asociaţia sportivă pe care o conducea cu diferite sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate în nume personal, iar, ulterior, cu ocazia restituirii împrumuturilor, acesta a beneficiat de sume mai mari de bani decât cele pe care le împrumutase., întocmind, în acest sens, documente justificative nereale“, a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Condescu şi Temelescu vor fi duşi la instanţa de judecată a Tribunalului Gorj pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările