Peştera duhovnicului reginei Maria, deschisă turiştilor

Peştera duhovnicului reginei Maria, deschisă turiştilor

O slujbă de sfinţire a troiţei a avut loc zilele trecute

O troiţă afost sfinţită în faţa peşteriidin comuna Polovragi, judeţul Gorj, în care s-a izolat duhovnicului reginei Maria

Ştiri pe aceeaşi temă

Aarhimandritul Corneliu Săbăreanu, care a fost duhovnicul Reginei Maria, a stat mai mult timp în această peşter, care se află în apropierea mănăstirii din localitate.

În amintirea lui, autorităţile locale şi reprezentanţii mănăstirii au ridicat, la sfârşitul săptămânii trecute, o troiţă la intrarea în peşteră.

Troiţa a fost realizată de Ştefan Bogdan Strâmtu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi a fost sfinţită printr-o slujbă „Cadrul natural este minunat, iar acest loc oferă o trăire care dă bine sufletului şi trupului. Este un loc care va fi descoperit, mai ales că este legat de Regina Maria, care venea şi se spovedea aici“, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

„Cimitirul Mănăstirii Polovragi s-a înfiinţat cu osemintele părintelui Săbăreanu“

Maica Spiridona, stareţa Mănăstirii Polovragi, a spus că cimitirul mănăstirii a luat fiinţă cu osemintele părintelui arhimandrit Corneliu Săbăreanu: „Dumnezeu a rânduit să ne bucurăm cu toţii să sărbătorim acest eveniment foarte important atât pentru sfânta cruce care s-a înălţat la peştera părintelui Corneliu Săbăreanu, care va f un loc de pelerinaj, pentru ca toţi cei care vin să se roage lui Dumnezeu şi Sfintei Cruci. avem o deosebită preţuire şi evlavie la părintele Corneliu Săbăreanu, pentru că cimitirul Mănăstirii Polovragi s-a înfiinţat cu osemintele părintelui“.

Pentru a ajunge la această peşteră,turiştii trebuie să urce pe o potecă.

În comuna Polovragi mai există o peşteră mult mai cunoscută, Este vorba de Peştera Polovragi, cunoscută sub denujmirea de Peştera lui Zamolxes, care este una dintre cele mai vizitate din ţară. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările