Cum i-a sprijinit pe ceilalţi pacienţi o asistentă medicală internată în spital cu COVID-19 „Nu vă spun câte lacrimi...“

Cum i-a sprijinit pe ceilalţi pacienţi o asistentă medicală internată în spital cu COVID-19 „Nu vă spun câte lacrimi...“

Liliana Semenescu le-a acordat ajutor calificat bolnavilor cu COVID-19, deşi era pacientă

O asistentă medicală de la Spitalul Municipal Motru care a fost infectată cu noul coronavirus nu a putut să-şi lase la greu semenii aflaţi în suferinţă nici măcar atunci când a fost internată în spital.

Liliana Semenescu îşi desfăşoară activitatea ca asistent medical la compartimentul de Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Motru. A fost depistată cu COVID-19 şi a stat internată o perioadă în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unitate medicală desemnată să se ocupe de pacienţii care sunt infectaţi cu SARS-CoV-2. Nu a avut simptome, astfel că şi-a desfăşurat munca de asistent medical chiar dacă era pacientă. 
 

„Am trăit un şoc“

 
În municipiul Motru, din judeţul Gorj, a existat un focar de COVID-19. Infectările au atins şi spitalul din localitate, acolo unde Liliana Semnescu îşi desfăşoară activitatea. Aceasta a fost şocată atunci când noul coronavirus a paralizat activitatea secţiei în care îşi desfăşoară activitatea. „Am trăit un şoc. S-a dat peste cap absolut tot graficul, i-au izolat şi pe ei. Din zece oameni, să izolezi jumătate, cu familiile lor, cine mai lucrează?“, a declarat asistenta pe Antena 1. Nu ştie în ce mod a fost infectată.
 

„Îmi părea rău“

 
Liliana Semenescu nu a putut să stea cu mâinile în sân în spital, cu toate că se simţea şi ea rău. A fost impresionată de toate cazurile. „Nu puteam să stăau fără să fac nimic. Nu stăteam pentru că îmi părea rău de fetele noastre de la Cărbuneşti. Am stat acolo cu o doamnă care îşi lăsase fetiţele singure acasă şi le ducea Primăria de mâncare. Nu vă spun câte lacrimi. Bătrânelul cu nepoţica. Multe poveşti, multe“, a mai spus Liliana.
 

Tratament agresiv

Tratamentul pe care l-a urmat a fost agresiv şi a avut o serie de efecte secundare. „Medicamentaţia a fost agresivă. O simţeam. Credeţi că le-am spus cât de rău mă simt? Şi acasă am venit ameţită, sfârşită, prăbuşită“, a relatat asistenta.

S-a simţit marginalizată

A urmat marginalizarea, după care s-a vindecat. Oamenii se feresc să intre în contact cu ea sau cu familia ei: „A fost sunat soţul meu că, dacă ar putea, să nu se prezinte la serviciu ca nu cumva colegii lui să se infecteze. Este groaznic când toată lumea fuge de tine. Am simţit pe propria piele că oamenii mă ocolesc“, a mai povestit Liliana Semenescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: