Sezonul rece, magnet pentru vânătorii de trofee. Un bărbat a ucis patru cerbi într-o singură noapte

Sezonul rece, magnet pentru vânătorii de trofee. Un bărbat a ucis patru cerbi într-o singură noapte

Un bărbat din Dâmboviţa este cercetat de poliţişti după ce aceştia au găsit în locuinţa sa trofeele a patru cerbi pe care i-a ucis într-o singură noapte. Oamenii legii au găsit în casa acestuia patru capete de cerbi pe care bărbatul le-a atârnat pe pereţi.

De asemenea, braconierul avea şi peste zece kilograme de carne de vânat în frigider.
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul poliţiştilor din Răcari, au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţa suspectului, din localitatea dâmboviţeană Colacu, în urma unui pont. 
 
“Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de efective de la Răcari, criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie domiciliară la un bărbat din localitatea Colacu, bănuit de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic. În urma descinderii, poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării patru trofee de vânat şi zece kilograme de carne de vânat”, a precizat Alexandra Ciurea, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.
 
Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, bărbatul ar fi capturat ilegal, cu ajutorul unor ogari, cinci cerbi din fondul cinegetic Conţeşti, patru dintre aceştia fiind cei găsiţi în timpul percheziţiilor făcute de poliţişti. 
 
 
Braconierii care
şi-au făcut selfie cu un cerb ucis şi legat de un
buldoexcavator. Românii revoltaţi au depus zeci de plângeri la poliţie
 
Împreună cu mai mulţi prieteni, bărbatul şi-a făcut un selfie cu un cerb ucis. În imaginea revoltătoare, bărbatul apare împreună cu mai mulţi prieteni şi cu soţia, cu cerbul ucis şi legat cu chingi şi cu sfori de lamă de un buldoexcavator.
 
După ce poza a devenit virală şi a stârnit un val de reacţii negative, Adrian Liţă a şters pozele cu care se lăuda pe contul de Facebook.
 
În faţa avalanşei de plângeri şi sesizări, poliţiştii de la Serviciul Arme şi Muniţii s-au autosesizat şi au demarat o anchetă în acest caz.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: