Dotarea cu care noile autobuze hybrid care vor circula în Târgovişte îi fereşte pe călători de COVID-19

Dotarea cu care noile autobuze hybrid care vor circula în Târgovişte îi fereşte pe călători de COVID-19

Citaro Hybrid. FOTO: Cristian Stan

Târgoviştenii vor avea la dispoziţie 28 de autobuze hibride Mercedes Citaro, prietenoase cu mediul, graţie unui proiect european de 44 de milioane de lei. Noile vehicule deţin, printre altele, o caracteristică importantă pentru această perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autobuzele sunt dotate şi cu un filtru cu funcţie antivirală pentru risc mic de infecţie, de natură să prevină răspândirea COVID-19 în mijloacele de transport în comun. Practic, acele filtre purifică aerul în interiorul vehiculului şi împiedică particulele din exterior să intre în habitaclu. GALERIE FOTO
 
În luna aprilie, toate cele 28 de autobuze vor fi puse în circulaţie după ce şoferii vor fi instruiţi să le folosească. 
 
Înlocuirea mijloacelor de transport în comun, care circulă în Târgovişte, era mai mult decât necesară, întrucât cel mai „nou” autobuz din parcul auto din oraş  are o vechime de 17 ani.
 
„Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate. Versiunea Hybrid a acestui autobuz şi-a dovedit performanţele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achizitionat în volume semnificative de catre operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid”, a precizat edilul Cristian Stan. 
 
 
Autobuzele sunt echipate, printre altele, senzori numărare călători, sistem informare călători, audio-video in/out bus – panouri LED,  LCD – 21.5, sistem CCTv interior bus + video exterior - 4 camere interioare si 2 camere exterioare, sistem comunicare audio-video sofer-calatori, computer de bord, echipament de vanzare bilete - instalat în bus, la şofer, cu opţiune de validare, validator dual, modul comunicaţii autobuz-CAN, terminal controlori, automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz), sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronica.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările